Wezels en bunzings komen op de Vijverberg Tiel

De eerste fase van het nieuwe leefgebied voor wezels en bunzings op de Vijverberg is gereed en kan nu deels dichtgroeien.

Een stuk van de Vijverberg is tijdelijk afgesloten om de beplanting te laten groeien en mensen en honden uit het gebied te houden. Naast een afrastering zijn er vooral prikstruiken zoals braam en wilde roos aangeplant. Als het goed is gaan de wezels en bunzings zich volgend jaar in de aangebrachte houtwallen vestigen. Er is een nieuwe padenstructuur gegraven en een aantal speeltoestellen zijn verplaatst richting de bebouwing.

Video:

Kellen

De gemeente wil een ongebruikt terrein op het industrieterrein Kellen verkopen en is verplicht om na te gaan of er beschermde diersoorten zijn. De wezel en de bunzing zijn daar gezien. Daarom wordt het nieuwe gebied op de Vijverberg aan de Echteldsedijk aansluitend op het Amsterdam Rijnkanaal geschikt gemaakt.

Route naar de Vijverberg

Tussen Kellen en de Vijverberg komt in het najaar een route voor de dieren. Dan kunnen ze veilig naar de Vijverberg trekken. De route ligt langs de Kanaalstraat en achter de Latensteinse Rondweg. Hier komen ook takkenrillen (dode taken), stobben (boomstronken) en lage (prik)struiken.

Schuwe dieren

Wezel en bunzing komen op verschillende plekken voor in Tiel. Vooral op plekken waar prikstruiken staan en dood hout te vinden is. Ze zijn voor de mens ongevaarlijk: Ze zijn schuw en zien liever geen mensen, honden en katten.

fotoalbum. Klik op een foto voor een vergroting.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights