Drie nieuwe Woorden van de Tijd tegels in Weerstraat Tiel

Sabine Luten onthuld samen met wethouder Brink haar tegel in het project Woorden in de Tijd: Vibe. De andere 2 woorden van 2021 zijn Cap en B.A.S.  Woorden van de Tijd is een project van Sub Tiel van Hart van Tiel.

Deze tegels zijn een onderdeel van het project ‘Woorden van de Tijd’. Een initiatief dat in 2016 is gestart door ondernemersvereniging Hart van Tiel in samenwerking met het Lingecollege Luceum, Steenhouwerij Van Luijn, Gemeente Tiel en de Rabobank. Woensdag 30 maart zijn de woorden van 2021 onthuld door Wethouder Ben Brink in het bijzijn van belangstellenden en de leerlingen.

Doel van het project

Elke generatie heeft in haar jeugd een eigen taal, haar eigen woorden. Meestal gaan deze woorden verloren door het verstrijken van de tijd. Elk jaar worden in Tiel een paar van deze woorden gevangen in hardsteen en gelegd in de Weerstraat. Via dit project worden de woorden bewaard voor volgende generaties. Als extra zijn dit jaar 4 tekst strips aangebracht om het publiek te informeren over hetgeen in de bestrating te zien is.

Elk jaar worden de woorden bepaald door leerlingen van Havo 4 en VWO 4 van het LingeCollege Lyceum. Zij denken na over de woorden en geven de woorden vorm. Bij het vak CKV (Cultureel Kunstzinnige Vormgeving) verdiepen zij zich zes weken lang in de ontwikkeling en vormgeving van taal. De woorden worden door Steenhouwerij Van Luijn in een tegel vereeuwigd en ieder jaar in de Weerstraat gelegd.

De woorden en ontwerpen van 2021

Vibe – door Sabine Luten
Vibe wordt gebruikt om een sfeer uit te drukken, zowel bij een persoon als tijdens een bepaald moment of herinnering.

Cap – door Dani Broekhuis
Cap betekent ‘je liegt’, het woord wordt ook als ‘no cap’ gebruikt.

B.A.S. – door Noa Bizot
B.A.S. staat voor ‘Bitches ain’t shit’ waarmee wordt uitgedrukt dat vrienden belangrijker zijn dan je vriendinnetje. Als tegenhanger hebben de meiden voor hetzelfde woord “Boys ain’t shit’. Deze term wordt veelal gebruikt op TikTok.

 

Fotoalbum. Klik op de foto voor een vergroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights