Ondanks veel leegstand blijft Tiels winkelcentrum aantrekkelijk

Tiel heeft een gezellig winkelcentrum met nog veel historische elementen. Naast de bekende ketens vind je er leuke winkels met een bijzonder assortiment, die het funshoppen aantrekkelijk maken. OP zaterdag zorgen straatmuzikanten voor extra sfeer. Tiel is bezig met een inhaalslag op het Bourgondische zuiden. Steeds meer mensen combineren (fun)shoppen met een terrasje pikken. Het lijkt wel of de leegstand, die er nog steeds is, minder opvalt. Wie goed oplet komt op onverwachte plekken verrassende gedichten en uitspraken tegen. Muurschilderingen en zelfs klassieke borduurpatronen dragen bij aan een bijzondere sfeer. Steeds meer eigenaren van leegstaande panden geven toestemming om de lege etalages aantrekkelijk aan te kleden of er in de kunstzinnige sfeer wat mee te doen.

Kunst in de stad

Truus Thijssen en Gert van Otterloo

Een van die panden is Waterstraat 46. Hier is het KunstKabinet, galerie en stadsatelier van vijf Tielse kunstenaars gevestigd. Tot begin april is hier de tentoonstelling ‘Door de bomen het bos’ te zien. Een verrassende tentoonstelling waar bomen en het bos centraal staan. Binnengekomen word ik enthousiast welkom geheten door Truus Thijssen en Gert van Otterloo. Beiden zijn lid van het het kunstenaarscollectief dat verder bestaat uit Cisca van de Riet, Andrea van Sloterdijck en Marjo van Rest.

Gert van Otterloo: “Wij kennen elkaar van het creatief platform en wilden graag samen werken en exposeren in een ruimte in het centrum. Tegelijkertijd wilden we bijdragen aan het aantrekkelijker maken van het stadscentrum. Dit hier is voor ons een ideale ruimte. In deze vroegere kledingwinkel exposeren we. De paskamers gebruiken we meestal voor kleine objecten, maar nu staat er ook groter werk. Achter de winkel hebben we een werkplaats en ontmoetingsruimte. Truus Thijssen: “We vinden het alle vijf ontzettende leuk om hier te werken en te exposeren. Regelmatig hebben we ook gastexposanten. Iedere maand is er een nieuwe expositie. We zijn erg tevreden over het aantal bezoekers. Sommigen lopen even rond, maar de meeste bezoekers blijven wel langer. Vaak hebben we dan leuke gesprekken”. Dat kan ik beamen. In een museum loop je in je eentje een rondje. Bij het KunstKabinet word je, als je dat prettig vindt, rondgeleid en hoor je van alles over de geëxposeerde werken en de maker. Dat voegt een dimensie toe en maakt een bezoek aan het KunstKabinet tot een plezierige belevenis. Gert: “Je kunt de geëxposeerde werken ook voor billijke prijzen kopen. Maar daar gaat het ons niet om. WE vinden het zelf erg leuk om te doen. We denken dat we wat toevoegen aan het stadscentrum. Dat zien we bevestigd door het groeiend aantal bezoekers. Op een zaterdagmiddag komen hier vaak meer dan vijfentwintig mensen en ook door de week zijn er vrijwel altijd bezoekers. Vaak exposeren we gezamenlijk rond een afgesproken thema. Maar er zijn ook exposities waar één of twee kunstenaars centraal staan en een overzicht van hun werk tonen.

Openingstijden:

Het kunstkabinet is op dinsdag en donderdag open van 10.00 tot 13.00 uur en op zaterdagen en koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Fotoalbum. Klik op een foto voor een veroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights