3x verplaatsing: Groenmarkt, Balije en Bleekveld

Waterpomp Groenmarkt

Met het vervangen van de riolering in een groot deel in de Binnenstad volgt er ook een Facelift / herinrichting met veel groen. Op de Groenmarkt wordt onder andere de waterpomp verplaatst. Ook in 1995 is dat al een keer gebeurd. Dinsdag was de dag dat hij naar de steenhouwerij in Winterswijk zou worden vervoerd. De toestand van de pomp was echter zo slecht dat het transport is uitgesteld en er waarschijnlijk eerst een stalen frame om geplaatst moet worden voor hij op weg kan. Bij de steenhouwer wordt hij gerenoveerd en in de toekomst kan er ook weer water uit de pomp komen. De pomp staat al vanaf 1768 op verschillende plaatsen op de Groenmarkt.

PlatanenDe Balije

Vanaf het terrein van de voormalige school aan De Balije in Tiel Noord – Drumpt zijn 3 stuks ongeveer 50 jaar oude Platanen verplaatst naar een naastgelegen grasveld. De bomen stonden in de weg voor de nieuwbouw van 36 sociale huurappartementen met 1 of 2 slaapkamers welke door KleurrijkWonen gerealiseerd gaan worden.

Met een mobile kraan zijn de bomen met een grote kluit grond verplaatst en hebben voorlopig een speciale verzorging nodig. Door protesten uit de buurt is de bouw vertraagd maar de Raad van State heeft recent een akkoord gegeven. De gehele operatie werd gevolgd door leerlingen afdeling boomverzorging van Yuverta. https://www.kleurrijkwonen.nl/Project/de-balije/

Knotlinde Bleekveld

Op het Bleekveld aan de Eerste Bleekveldstraat, Spinhuisstraat, Wethouderskade en Schoolstraatje komt het nieuwbouw project De Waterlinnen. De bouw voorbereidingen zijn begonnen en één van de eerst klussen was het ongeveer 90 meter verplaatsen van 2 stokoude knotlindes van vermoedelijk 175 jaar. Het project bestaat uit 16 appartementen, 5 herenhuizen en 7 stadswoningen.

  https://www.dewaterlinnentiel.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights