Start Vlinderroute door het inzaaien van de ‘kraamkamers’ langs Dode Linge

De Kraamkamers langs de Dode Linge zijn ingezaaid, maar die zijn tegelijkertijd ook het begin van de Vlinderroute tussen Tiel en Eck en Wiel. Ongeveer 20 leden van de Kinderraad hebben gezamenlijk 1.200 vierkante meter grond ingezaaid langs de met vlaggetjes versierde oevers van de Dode Linge.

Dat deden ze met biologische insectenvriendelijke plantenzaden die ze eerst mengden met flink wat zand. Er ontstaan daar straks 7 prachtige velden met wilde inheemse bloeiende planten. In de velden zullen ook veel waardplanten opkomen: planten die vlinders specifiek uitzoeken om hun eitjes op te leggen, zodat de rupsen straks precies het goede maaltje aantreffen waardoor ze zich ook weer kunnen vol-eten en ontwikkelen tot mooie vlinders. Zo ontstaat dus weer extra leefgebied voor vlinders en andere insecten.

Bij deze actie hebben veel vrijwilligers van de Vlindertuin geholpen en een heleboel extra kinderen. Burgemeester Frank van der Meijden had al goede ervaringen met de Vlindertuin en was aanwezig om dit project te steunen.

De kinderen van de Kinderraad hadden eerder twee middagen meegedacht over hoe wij de vlinders kunnen ondersteunen door het ontwikkelen van de Vlinderroute tussen Tiel en Eck en Wiel. Het leverde prachtige beelden en mooie ideeën op!

De Kraamkamers van de Vlindertuin is een initiatief van de Stichting die de Vlindertuin heeft ontwikkeld en gerealiseerd (Stichting TielCentrumXL) en een prima samenwerking met de Gemeente Tiel en Avri. Het geheel onder leiding van Gera van der Leun.

De Vlinderroute tussen Vlindertuin de Zindering in Tiel en het veer in Eck en Wiel wordt momenteel gerealiseerd en maakt deel uit van een veel groter project dat Gonzend Rivierenland heet. Gonzend Rivierenland wil 7 van dit soort routes ontwikkelen om de biodiversiteit in Regio Rivierenland te versterken. Stichting TielCentrumXL heeft aangeboden om te helpen bij het aanjagen van de burgerparticipatie rondom de Vlinderroute. Er gaan nog vele acties volgen die mede door het winnen van de ‘Groene Project Challenge’ met een geldbedrag van 100.000,= euro uitgevoerd kunnen worden.

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights