Nieuws uit Tiel, editie 16 december 2023

In deze editie:

– Nieuw asfalt voor kruising van der Valk

– Ponsioen schilderij voor museum

– Groen voor Westlede appartementen

Asfaltonderhoud kruising Westroijensestraat met Laan van Westroijen

Van vrijdag 15 december 20.00 uur tot maandag 18 december 06.00 uur is het kruispunt voor alle verkeer afgesloten behoudens de fietspaden. Vrijdagavond en nacht is het oude asfalt verwijderd en zaterdag de eerste laag nieuw asfalt aangebracht. Zondag komt daarop een tweede laag.

Er zijn omleidingen aangegeven. Mensen die vanaf de snelweg Tiel in willen kunnen het beste afslag Tiel-West nemen. Deze week voert Van Kessel Wegenbouw ook onderhoud uit aan de Medelsestraat-Oost en de Grotebrugse Grintweg-Oost op Medel. In het nieuwe jaar is er vanaf week zes nog groot onderhoud op de Bulkweg, De Eng, Rivierenlandlaan, Groenedijk, Grotebrugse Grintweg en een strook op de Diepert.

Schilderij van Ponsioen voor het Flipje- en Streekmuseum Tiel

Op donderdag 30 november kreeg directeur Jurriaan de Mol van het Flipje- en Streekmuseum Tiel uit handen van Jan en Marjan Nekkers uit Amersfoort een schilderij van de Tielse schilder Johan Ponsioen (1900-1969) overhandigd. Het schilderij is een portret uit 1957 van een dochter van Tootje Alblas, zoals in het verleden is herkend door Igno Ponsioen, de zoon van Johan. Tootje was de dochter van een vriendin van de schilder.

Het schilderij is in 2022 aangekocht door Jan en Marjan Nekkers. “We vonden het mooi en het paste in onze collectie portretten. Dus dan is een aankoop snel gedaan. We hebben echter inmiddels al zoveel verzameld, dat we dit jaar hebben besloten te starten met ontzamelen. De kinderen hebben een aantal werken die ze mooi vinden uitgezocht. Voor de rest is het aan ons om de verzameling kleiner te maken”.

https://streekmuseumtiel.nl/

Nieuw groen in de Trichtstraat bij Thius bouwplan Westlede

Wethouder Erika Spil (gemeente Tiel) en René Wiersema (directeur-bestuurder van Thius) plantten vorige maand de laatste planten langs de Trichtstraat in Tiel. Eerder werden er al vijf nieuwe bomen, verschillende sierheesters en hagen langs de Trichtstraat gepoot.

Als afronding van het bouwplan ‘Westlede’ plantte Thius langs de Trichtstraat bomen en struiken. Ondanks de goede zorgen van enkele bewoners hebben de bomen en beplanting het niet gered. Daarom verving Thius deze bomen door sterkere exemplaren waardoor de Trichtstraat weer een mooi aanzicht krijgt.

https://www.thius.nl/

 

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights