Frank van der Meijden, burgemeester van de Brabantse gemeente Laarbeek, voorgedragen als burgemeester van Tiel

De benoeming van de opvolger van burgemeester Hans Beenakker lijkt nog slechts een formaliteit. Donderdag 16 november heeft de Tielse raad Frank van de Meijden aanbevolen voor benoeming tot burgemeester van Tiel.

Van der Meijden is 59 jaar oud, is gehuwd en heeft 2 kinderen. Hij is zeven jaar burgemeester van de fusie gemeente Laarbeek. Laarbeek is een gemeente onder de rook van Eindhoven en Helmond en bestaat uit vier dorpen en 21 buurtschappen en telt ruim 22.000 inwoners.

Van der Meijden volgde, na de havo-opleiding, de opleiding tot Chef Hofmeester aan de Koninklijke Militaire School. Aansluitend studeerde hij Facility Management en Bedrijfskunde aan de Fontys Hogescholen. Van 2004 tot 2010 was Van der Meijden werkzaam bij het interne cateringbedrijf van Defensie, eerst als regiomanager en later als Business Unit-manager.

In 2006 werd Van der Meijden namens het CDA lid van de gemeenteraad van Bergeijk en fractievoorzitter. Vanaf 2010 was hij er wethouder van financiën, sport, verkeer, vervoer, openbare werken, natuur en publiekszaken. In de volgende raadsperiode waren het sociale domein en intergemeentelijke samenwerking, maatschappelijke dienstverlening, onderwijs, sport, verkeer en vervoer en milieu en afval zijn portefeuilles. Hij werd tevens eerste locoburgemeester. Op 27 juni 2016 werd hij burgemeester van Laarbeek. Naar verwachting wordt hij op 15 februari 2024 in Tiel als burgemeester geïnstalleerd.

De laatste jaren is de belangstelling voor een burgemeesterspost doorgaans groot. Het aantal sollicitanten voor Tiel was met dertien echter aan de lage kant. Bij het openbare deel van de raadsvergadering was Van der Meijden zelf aanwezig. Hij vertelde daar blij te zijn met zijn benoeming, veel te sporten en al flink wat wandelstappen in de gemeente Tiel gezet te hebben om Tiel te leren kennen. Voorzitter van de vertrouwenscommissie bij de selectie van een nieuwe burgemeester Tom van Oostrum schetste de nieuwe burgemeester als een energieke, nuchtere, veerkrachtige maar ook gemoedelijke man. Van Oostrum bood namens de raad bloemen en een kermiskoek aan. In de periode tussen het vertrek van burgemeester Beenakker en de komst van de nieuwe burgemeester zullen de eerste en tweede locoburgemeester van Tiel, de wethouders Carla Kreuk en Frank Groen als waarnemers optreden.

fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights