Nieuws uit Tiel, editie 6 oktober 2023

In deze editie:

– Tiel in 1 dag schoon

– Werkzaamheden Laan van Westroijen

– Schoonmaak gracht

– Peerpop

Start van het project ‘Tiel in 1 dag schoon’

Bij basisschool de Floriant is vrijdagmorgen samen met leerlingen, Milan Knol en wethouder Frank Groen met een aftelmoment ‘Tiel in 1 dag Schoon’ van start gegaan. Minstens 1100 leerlingen gingen Tiel in 1 dag blinkend schoon opleveren. Hoofdzakelijk scholieren van de bovenbouw van de basisscholen, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en MBO-studenten uit Geldermalsen en Velp. Stichting Duurzaam Rivierenland voorziet alle deelnemers van grijpers, hesjes, handschoenen, ringen en vuilniszakken. De dag heeft een grootse & feestelijke opzet, met een app waarmee de leerlingen per opgeraapt stukje vuil geld kunnen verdienen voor een goed doel of hun eigen school. Het is een initiatief van de landelijke Rubbiz Foundation en is in Tiel opgepakt door stichting Duurzaam Rivierenland in samenwerking met de gemeente Tiel en Rijkswaterstaat.

Werkzaamheden aan de Laan van Westroijen

Deze week is gestarten met de 2e fase van de herinrichting Laan van Westroijen. De werkzaamheden beginnen aan het fietspad en inritten aan de zuidzijde van de Laan van Westroijen. Als eerste de inrit bij zwembad De Waalslag. Fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de noordzijde van de Laan van Westroijen. Doorgaand verkeer over de Laan van Westroijen blijft mogelijk. De resterende werkzaamheden duren tot medio december 2023. Naast de werkzaamheden aan het fietspad en inritten aan de zuidzijde van de Laan van Westroijen, worden er ook de bomen aan aan de noord- en zuidzijde geplant. Deze werkzaamheden staan vanaf begin november op de planning.

Schoonmaak gracht

Tiel Tip Top Werkgroep sloot afgelopen zaterdag de Tielse CleanUp Maand af met het schoonmaken van de Stadsgracht geholpen door Scouting Phoenix Tiel die met een vlot en roeibootje het water op ging.

Peerpop

Een muziekfestival zaterdag voor de bewoners van de Tielse (ver)zorgcentra. Optreden onder andere Ronnie Tober (op de foto in Lingewaarde). Vanwege fysieke beperkingen zijn bewoners van zorgcentra niet in de gelegenheid Appelpop te bezoeken. De besturen van de Stichting Vrienden van Vrijthof en Stichting Vrienden van Lingewaarde hebben het initiatief genomen om Peerpop te organiseren. Gemeente Tiel ondersteunt dit initiatief. De ambitie is om het op termijn in alle zorgcentra in de gemeente Tiel te organiseren.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights