Nieuws uit Tiel, editie 14 juli 2023

In deze editie:

– Laan van Westroijen open

Grand Café Bellevue gaat weer open

– Rooyensteinsebrug afgesloten

– 160 vergunninghoudersplaatsen WLP

Laan van Westroijen geheel open

De Laan van Westroijen is vanaf vrijdagavond 14 juli weer geheel open gegaan.

 

De herinrichting werkzaamheden van het deel van de weg tussen de kruising Rivierenlandlaan en kruising Predikbroedersweg zijn in januari gestart en in 3 fasen volgens planning uitgevoerd. Ook het laatste deel tussen Sportparklaan en rotonde Rivierenland is nu afgewerkt. Het asfalt is vernieuwd, een verhoogde middenberm is aangebracht en om de rotonde is een vrijliggend fietspad aangebracht.

Er moeten volgende week nog een aantal straatwerkzaamheden worden uitgevoerd zoals het plaatsen van blindegeleidetegels. In het najaar worden er nog bomen geplant en het fietspad aan de zuidzijde geasfalteerd.

Grand Café Bellevue vanaf woensdag weer open

Vanaf maart was door de dijkversterkingswerkzaamheden het niet mogelijk Grand Café Bellevue aan de Ophemertsedijk open te houden. De werkzaamheden zijn zover gevorderd dat het nieuw terras is geplaatst. Er moeten nog wel de nodige werkzaamheden verricht worden zoals het afwerken van het fietspad dat nu tussen het terras en de Waal gaat lopen.

 

Rooyensteinsebrug over het Amsterdam Rijnkanaal dicht

De Rooyensteinse brug in de N835 over het Amsterdam Rijnkanaal is tot 23 september dicht voor alle verkeer behoudens hulpdiensten en fietsers. Naast het onderhoud wordt er ook een veiliger fietspad aangelegd. Er komt een stalen afscheiding verankerd in de brug tussen de rijbaan en het fietspad. De rijbanen worden wat smaller en brede landbouwvoertuigen kunnen er toch overheen door een zogenaamd breedte detectiesysteem te installeren. Aan beide kanten van de brug kunnen brede voertuigen worden gedetecteerd. Komt er van beide kanten een te breed voertuig? Dan zetten verkeerslichten het verkeer tijdelijk van 1 kant stil zodat het brede voertuig de brug veilig kan overgaan. Uit tellingen is gebleken dat dit enkele keren per dag gebeurt. Het verbreden van de bestaande brug was technisch niet mogelijk en een nieuwe brug te duur. Vandaar deze oplossing.

160 vergunninghoudersplaatsen in parkeergarage Westluidens Poort

De gemeente heeft het aantal vergunninghoudersplaatsen in de parkeergarage van 100 naar 160 opgehoogd. Op termijn zullen deze beschikbaar komen op de onderste parkeerlaag. Een autoluwe binnenstad en vervallen parkeerplaatsen maakt deze ophoging in de toekomst noodzakelijk

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights