Fruitcorso presenteert voorproefje

Het fruitcorso blijft verrassen. Dat geld niet alleen voor het corso van dit jaar. Dat wordt prachtig. Maar nu ook met een fraaie veelzijdige expositie van de maquettes van de corsowagens, tekeningen van de mozaïeken, een terugblik op het corsoverleden. Ook de volgorde van de stoet kunt u daar al vast bekijken.

Fotoalbums onder de tekst.

Zaterdagmiddag opende burgemeester Beenakker met een toespraak waarin alle facetten van het jaarlijkse fruitfeest de revue passeerden en het bekendmaken van de stoetvolgorde.

Door het natte weer was zaterdag de belangstelling na de opening niet groot. Dat was zondag anders. De combinatie met ‘Tiel Toont’, het goede weer en de koopzondag zorgden voor veel mensen in de stad, die alle tijd namen om de verschillende culturele activiteiten en presentaties te bewonderen. In enkele uren tijd bezochten ruim 350 belangstellenden de corso-expositie. Het corsobestuur kreeg veel lof toegezwaaid voor het initiatief voor deze tentoonstelling en de wijze waarop deze opgebouwd was. De tentoonstelling kan daarom best een jaarlijks blijvertje worden. Hij past ook mooi bij Tiel Toont en versterkt dat evenement.

De corsowagens

Tijdens de evaluatieavond na het zestigste corso van 2022 gaf het bestuur de ontwerpers van de wagens de hint om wat terughoudend te zijn met de vlinders, rupsen en vogels en andere veel eerder gebruikte onderwerpen. Dat blijkt niet tegen dovemans oren gezegd. De ontwerpen voor de wagens van het corso 2023 hebben verrassende thema’s en originele uitvoeringen. Ook de mozaïeken ogen heel kleurrijk en modern van vormgeving.

De Tielse wagens

Jeugdwagen Passewaaij

De jeugd van Passewaaij pakt flink uit met een compositie die uit drie handgeduwde wagens met daarop vijf bakkers die druk in de weer zijn om alle lekkernijen op tijd klaar te krijgen voor een feest. Maar het zit de koekenbakkers niet mee, er gaat van alles mis. Een hilarische wagen!

Jeugdwagen Drumpt

De jeugd van Drumpt heeft het gezocht in de seizoenen. Vier dieren vertegenwoordigen elk een seizoen. De lente begint met een fraai konijn die zijn jongen bij zich draagt. In het laatste jaargetijde speelt een baby ijsbeer een wat onfortuinlijke hoofdrol. Het bewegend en verrassend element ontbreekt bij deze wagen niet.

De grote wagen van Drumpt

Corsovereniging Drumpt doet dit jaar voor de zestigste maal mee met het corso. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Met de naam ‘Schitterend’ schept de wagen hoge verwachtingen. Daarin zullen we zeker niet teleurgesteld worden. Alleen de maquette is zonder de kleuren van de echte wagen al schitterend. Een wagen die zeker bij het ‘Corso bij Night’ heel bijzonder lijkt te worden.

Jeugdwagen Tiel

De jeugd van corsovereniging Tiel keert terug naar de bruisende jaren ’80. Dansers zijn geen mensen maar vrolijke lama’s. Zo zie je een breakdancer en een elegante ballerina. Een echte diskjockey zorgt voor passende muziek. Tal van details nodigen uit om deze wagen tijdens de tentoonstelling op zaterdag en zondag in alle rust te bekijken.

Grote wagen Tiel

De corsoclub Tiel claimt voor de grote wagen maar liefst 40 meter straatlengte. Daarmee kunnen we naast vijf mooie wagens die deels elektrisch aangedreven worden flink wat spektakel rond de wagens verwachten. Inspiratiebron voor deze wagen is De Dia de los Muertos, de dag van de doden in Mexico, waarbij het leven van de overleden dierbaren wordt gevierd. Die doden zijn op het feest aanwezig in de vorm van beweegbare skeletten.

Afgaande op de veelbelovende maquettes en het enthousiasme en inzet bij bestuur, ontwerpers en verenigingen zijn we onderweg naar een veelbelovend corso en fruitweek. Mooi is dat steeds meer organisaties in Tiel daarbij met elkaar samenwerken. Denk daarbij onder meer aan Appelpop, de vereniging Oudheidkamer met de open monumentendag, ondernemersvereniging Hart van Tiel en natuurlijk het Fruitcorso.

De tentoonstelling waar je alvast in de corsosfeer kunt komen, vind je op het adres Waterstraat 40. Tot en met zaterdag 8 juli kunt u van 12.00 tot 17.00 uur gratis een kijkje nemen en alvast in de corsosfeer komen.

Fotoalbum van de opening

Fotoalbum alle ontwerpen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights