Fruitcorso activiteiten

Stichting Corsowagen Drumpt

Dit jaar bestaat Stichting Corsowagen Drumpt 60 jaar. Het is een jubileumjaar met verschillende feestelijke activiteiten.

Alle vrijwilligers van Corsowagen Drumpt ontvangen een duurzaam jubileumcadeau, welke zij de hele zomer tijdens de plakdagen kunnen gebruiken, een Dopper met logo. De kinderen van de jeugdwagen waren aangenaam verrast toen zij de drinkbeker kregen.

Op zondag 27 augustus is het Open Dag in de hal en wordt het jubileumboek gepresenteerd.

Op zaterdag 16 september rijdt de 60e corsowagen van Drumpt met de naam ‘Schitterend’ en de jeugdwagen ‘ Seizoenskriebels’ door de straten van Tiel. In oktober wordt het jubileumjaar afgesloten met een groot feest voor de vrijwilligers van corsoclub Drumpt.

Open ochtend kindercorso.

Het Kindercorso is al ruim 20 jaar een vast onderdeel van de Fruitcorsostoet. Om meer kinderen in de basisschoolleeftijd enthousiast te maken was er zaterdag 24 juni een Open ochtend in de corsohal aan de Papesteeg. Vrijwilligers waren aanwezig om de kinderen en ouders/verzorgers op weg te helpen en tips te geven voor het maken van een mooie creatie. Daarna is het de bedoeling het idee thuis af te maken met eventueel zaden en bonen, die tevens tijdens één van de ophaaldagen verkregen kunnen worden. Mede door de warmte was de belangstelling dit jaar wat minder.

Op de laatste woensdag voor het Fruitcorso, 13 september, is het traditie het mini-kunstwerk af te werken met groente en fruit. Dat is dit jaar voor het laatst aan de Papesteeg: na het corso begint de sloop ook aan die zijde van het veilingterrein in verband met de nieuwbouw Veilingkwartier.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights