DJ Matthew blikt terug op 25-jarig jubileum

Het zal u vast niet ontgaan zijn, onlangs, vorige maand, stond er een feesttent op de Waalkade en overal in Tiel waren billboards met een aankondiging. Matthew van Merkestien vierde zijn 25-jarig jubileum als artiest.

Hij is ‘pas’ 40 en toch al zo lang in het vak? “Eigenlijk zelfs 27 jaar”, vertelt Matthew, “maar ik kon het niet eerder vieren, corona kwam ertussen. Ik wilde het niet zo maar voorbij laten gaan én het organiseren zit me in het bloed.” Het echte jubileumfeest was op zaterdag 13 mei jl. maar de tent stond er toch, dus zorgde Matthew voor een feestelijk spektakel op de Waalkade. Vrijdagavond Q-music de Foute Party en zondag het Tielertal Bierfest. “Zaterdagavond was uitverkocht, er waren 3.000 gasten, meer mocht helaas niet, de vraag was er wel.”

Nederlandstalig
De vrijdag en zondag noemt hij zelf ‘slechts bijzaak’ want zaterdagmiddag om 15.00 uur barstte het échte feestgedruis voor Matthew’s eigen jubileum los. Van 15.00 tot 18.00 uur traden regionale artiesten op. Er waren 400 genodigden en VIP’s aanwezig, een locale cateraar zorgde voor uitstekende hapjes en en in totaal traden er 25 artiesten op, met vaak klinkende namen. Zoals: Tino Martin, Jannes, John West, Frans Duijts, Wesley Bronckhorst, Django Wagner, Stef Ekkel, Ronny Ruysdael, Wolter Kroes, de Havenzangers en vele anderen. “Wel allemaal Nederlandstalig, daar ligt mijn succes, dat blijf ik trouw. Ik ken al die artiesten inmiddels enorm goed, ze traden dan ook voor mij op als een soort vriendendienst”, vertelt hij trots, “het was ontzettend leuk om te doen. Ik zong zelf ook een paar liedjes, zelfs samen met mijn zoontje van 8 en dochterje van 6!”

Veelzijdig
Het feestweekend gaf een goede boost aan zijn onderneming: ‘Feest DJ Matthew’. “Ik zit heel 2023 al weer volgeboekt.” Naast party’s organiseren doet hij nog veel meer. “Ik heb licht en geluid in eigen beheer, genoeg mensen in dienst en ik word voor van alles gevraagd wat daar mee te maken heeft, voor alle muziekgenres.” Dat gaat van bedrijfsopeningen tot jubilea, de Foute Party bij Van der Valk, het zomerfeest Passewaaij, tot en met het Tolle Tentfeest in Kapel Avezaath. Maar hij verzorgt ook live-streams tijdens uitvaarten. “Dat is in corona-tijd begonnen en is nog steeds veel vraag naar.”

Plaatjes draaien
Hij begon al toen hij nog maar 12 was. “Eerst plaatjes draaien in het Dorpshuis in Wadenoijen. Ik vond muziek gewoon zo leuk. Daarna kon ik terecht bij alle voetbalclubs in de hele regio, en langzamerhand verschoof de vraag naar bruiloften, partijen en feesttenten. Ik mocht komen draaien bij de Nijmeegse 4-daagse en werd gevraagd voor aprés-ski feesten in Oostenrijk, dat doe ik trouwens nog steeds.” Na lang nadenken noemt hij Oostenrijk, de Rijnweek in Rhenen en het Mega Piratenfestijn in GelreDome als zijn hoogtepunten. “Maar ook de ledendagen van Staatsbosbeheer met 600 gasten op Mariënwaerdt, een bruiloft in Italië, personeelsfeesten buiten Nederland, 6000 man op het ANWB-festival en ook werkte ik met internationale artiesten, zoals de Gibson Brothers, the Tramps en Captain Jack, maar dat is al wat langer geleden.”

Volgend jubileum
Hij blijft het leuk vinden om te doen. “Steeds andere mensen, steeds een andere omgeving. Plaatjes draaien blijft natuurlijk mijn core-business maar je maakt van alles mee. Ik kan een totale productie verzorgen, alles regelen. Zijn jubileumparty was natuurlijk ook een hoogtepunt, een groot succes. “Normaal organiseer je zoiets voor een ander, nu voor mijzelf. De Tielse Waalkade is een mooie locatie om zo’n feest te geven. Alles is goed gegaan en ik kreeg vele positieve reacties, mensen vragen me wanneer ik het weer ga houden. Ik weet het nog niet, ik denk erover om het jaarlijks te gaan organiseren, maar misschien wacht ik ook gewoon wel tot ik 30 jaar in het vak zit’, aldus Matthew.

Bij het opbouwen van de feesttent ontstond enige stress: de ondergrond van de Waalkade bleek toch minder geschikt. De bovenlaag was erg modderig maar door de gemeente prima opgelost middels rijplaten.

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights