De Dag van Tiel rond de Sint Maartenskerk

‘Zonovergoten, goed doel, goed gevoel!”

Op zaterdag 3 juni organiseerde de Rotary Tiel van 12.00 tot 19.00 de ‘Dag van Tiel’ voor het goede doel. Een middag vol gezelligheid, muziek, sport, eten en drinken bij de Sint Maartenskerk in Tiel.

Fotoalbum onder de tekst

“Ons oorspronkelijke doel van deze dag is het bij elkaar brengen van maatschappelijke organisaties uit heel Tiel”, vertelt Jan Sundermann, voorzitter van de commissie vocational service van de Rotary Tiel. “Verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties, hobbyclubs en goede doelen kunnen hier in een marktkraam laten zien waar ze voor staan. Sportverenigingen kunnen bijvoorbeeld een demonstratie geven en zich zo profileren.” De Rotary zorgde voor de kramen en organiseerde het programma. De kramen waren gratis, en de Rotary verkocht loten voor een loterij, verzorgde zelf alle catering en hield een veiling.
De opbrengst van de ‘Dag van Tiel’ gaat naar de Tielse Voedselbank, diverse hulpprogramma’s die opkomen voor PTSS-slachtoffers én het Tielse Fruitcorso.
Rotary is een wereldwijd netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Tiel heeft een eigen afdeling.

Oldtimers
Het was voor het eerst dat dit evenement georganiseerd werd. Op het terrein om de Sint Maarten stonden allerlei bijzondere gemotoriseerde voertuigen zoals een Dakar Buggy, klassieke auto’s en mooie motoren. De lange rij marktkramen werd onder andere bezet door Muziekvereniging KTVM, Flip Stars, Petje af, InNatura, het Toon Hermans Huis en de Dierenambulance. Bij Jeu de Boule vereniging de Teerling kon men zelf een balletje gooien en er was ook ruimte voor ondernemers zoals ‘Judith Maakt’, die vertelde dat 15% van haar opbrengst naar de Rotary gaat voor de goede doelen. Voor de inwendige mens waren er heerlijke zelfgemaakte lokale lekkernijen zoals appeltaart, appelflappen, poffertjes en een uitgereide barbecue met hamburgers, hotdogs en saté.

Martinus Reuvers
Diverse artiesten kwamen optreden, van de lokale BBK en het Smartlappenkoor Fruitig Geflipt tot aan de swingende klanken van DJ Geronimo, zanger Robin Strang, DJ Rutger en de Sincere Strings. Een grote verrassing was Martinus Reuvers, die nog maar 10 jaar is en als zanger(tje) al landelijke bekendheid geniet! “Mijn buurvrouw heeft me gevraagd”, vertelde hij tussen zijn twee optredens door. Hij stond totaal ontspannen op het podium. “Hij heeft al opgetreden voor een zaal van 800 toeschouwers”, vertelde zijn moeder, “en pasgeleden ook nog bij het feest van DJ Matthew aan de Waalkade, dat staat op Youtube.” We gaan vast nog veel van hem horen!

Veiling
Om 16.30 was de loterij met vele mooie prijzen zoals een personal training van Move2Ur, een ijsbad-clinic van BosjeGezond, een visclinic bij Visgids Biesbosch Johan Struwe, een starterscursus golf van de golfclub de Batouwe en een overnachting in een suite bij Van der Valk! Ook werd het eerste Kistje Kersen, een rondvlucht boven Tiel en een gesigneerd Feyenoord-shirt (door het huidige team) geveild: allemaal voor het goede doel! Ria van Neerbos kreeg een boeket overhandigd omdat zij de meest prijzen zelf opgehaald had. Alles was door bedrijven ter beschikking gesteld.

Nuttig
Oriana Terlouw van de stichting SteuninNatura vertelt dat zij zo’n dag van Tiel zeker nuttig gevonden heeft. “Wij ondersteunen mensen met zeer beperkte middelen waar wij kunnen en waar nodig is. Denk aan maaltijden, onderkleding en toiletartikelen voor dakloze mensen en mensen met minimale middelen. Ik stond vandaag naast Petje af. Wat een leuk initiatief voor kinderen die wel een steuntje in hun rug kunnen gebruiken! Ik ga hun flyer bij mijn maaltijden voor kinderen doen. Zij willen mij weer helpen met een gratis Halloween-feest voor kinderen!”

Opbrengst
Voorzitter Genevieve Galjé kijkt tevreden terug op de middag. “We hebben tussen de 5.500 en 6.000 euro hieraan over gehouden, dat is mijn eerste schatting. Een mooi bedrag voor onze goede doelen. Ik wil graag iedereen bedanken voor zijn inzet en natuurlijk ook voor alles wat men gratis verstrekt heeft. Iedereen deed mee, al die artiesten kwamen gratis optreden. Fantastisch! Zonovergoten, goed doel en good feeling”, vertelt ze trots.
Het is de bedoeling van de Rotary om van de ‘Dag van Tiel’ een jaarlijks terugkerend evenement te gaan maken.

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights