Nieuws uit Tiel, editie 21 mei 2023

In deze editie:

– Huf van Burenstraat

– tentfeest Waalkade

– opschoondag Tiel Oost

– Moluks biljart toernooi

Bestrating Huf van Burenstraat aangepast

In april 2022 kwam een Tiels gezin Wallis inspreken in een commissie vergadering. Zij vonden de Huf van Burenstraat naast Zinder een onduidelijke uitstraling hebben waardoor vooral voetgangers en fietsers snel in de knel komen door te hard rijdende auto’s. Verbeteringen zijn toen toegezegd en na een jaar wordt de inrichting enigszins aangepast. Dit is een soort van noodvoorziening: in de toekomst wordt tijdens de rioolvervanging / herinrichting van de binnenstad het gebied autoluw en de straat een deel van de dag voor verkeer afgesloten middels verzinkbare palen.

Eerste evenement op vernieuwde Waalkade

In het weekend van 13 mei was het eerste evenement georganiseerd na de herinrichting op de Waalkade. Dj Matthew vierde zaterdag zijn 25 jaar feest, de vrijdag was er een Q Music The Party en zondagmiddag het Tieler Tal Bierfest. Het evenement was een succes maar het evenementen terrein was een uitdaging. Bij de opbouw was het erg modderig en bleek het noodzakelijk rijplaten te leggen. Bij het verwijderen van de platen bleek dat er nog wel wat moet gebeuren om toekomstige evenementen bij iets nat weer door te kunnen laten gaan.

Suksesvolle opschoondag in bomenbuurt Tiel Oost

Een grote opruimactie in de Bomenbuurt Tiel Oost zaterdag 13 mei georganiseerd door gemeente Tiel, Kleurrijk Wonen, Thius en AVRI met medewerking van Tiel Tip Top, Duurzaam Rivierenland en Clubhuis Tiel. Bewoners van de Magnoliastraat, Iepstraat, Plataanstraat, Beukstraat, Lindestraat en Peppellaan konden hun grofvuil en tuinafval gratis inleveren bij de 4 grote containers aan de Peppellaan en Lindestraat. Er wordt gekeken of ook in andere wijken zo’n actie kan worden opgezet.

 

Moluks Biljart toernooi

Zaterdag 13 mei is een biljarttoernooi georganiseerd bij de Molukse stichting Buah Hati Tiel door toernooileider Okke Talapessy, diens echtgenote Nona, dochter Nancy en een werkgroep. Zij staan bij een afstoot bij de 2 oudste deelnemers Wim Molle (92 jaar) en Henk Sinay (84 jaar). De eerste van de drie toernooidagen vond plaats in het stichtingsgebouw aan de Lambert Hendriksstraat. Zo’n 40-tal deelnemers traden aan om in de C3- en C4-klasse libre met elkaar de strijd aan te binden voor bekerprijzen.

Een dame die op deze toernooidag beslist ook alle lof oogstte is Alona Likumahua, dochter van de in 2022 overleden Michel Likumahua, eveneens een fervente beoefenaar van de biljartsport.

Alona had zich vooraf stellig voorgenomen koste wat kost een bekerprijs te zullen behalen als dank voor haar (levens)lessen van pa.

En wat blijkt? Alona streek met al haar gewonnen wedstrijdpartijen erg kundig de eerste prijs binnen die ze opdroeg aan vader Michel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights