Lintjesregen in Tiel: 9 onderscheidingen

Ter gelegenheid van Lintjesregen 2023 ontvingen negen Tielenaren een Koninklijke Onderscheiding. Acht van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één van hen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hans Beenakker reikte de versierselen behorende bij de onderscheidingen op locatie uit.

Mevrouw Elise Tina Henriëtte van den Broek – Kraaijeveld

Uitgereikt in Buitensporig. Mevrouw Van den Broek is bijna 25 jaar betrokken bij de collecte van het Reumafonds in Tiel. Eerst als organisator en daarna als eindverantwoordelijke. Ook is zij ruim 20 jaar vrijwilliger bij Zinder Educatie. Daarnaast is zij oprichter van de school Iederwijs Betuwe (2003) en ook nu nog als vrijwilliger bij deze school actief. Mevrouw is vanaf 2016 betrokken bij Stichting Tiel Tip Top, eerst als secretaris en daarna als voorzitter. Sinds twee jaar is mevrouw Van den Broek betrokken als initiatiefnemer en vrijwilliger bij Voedsel Bosgaard Betuws Pluk Geluk.

Mevrouw Cornelia Jacqueline Marina Gemma Schiltmans

Uitgereikt bij de Boekenlegger. Mevrouw Schiltmans is ruim vijftig jaar als bestuurslid en vrijwilliger actief bij tennisvereniging TC Groenendaal. Daarnaast is zij al twintig jaar vrijwilligster bij de Stichting Vrienden van Suriname. Ook is zij bijna twintig jaar betrokken bij Stichting De Boekenlegger als oprichter, bestuurslid en algemeen vrijwilligster. Verder is zij ruim tien jaar vrijwilligster bij Stichting Tiel CentrumXL.

De heer Arie Johannes Telleman

Uitgereikt in Caecilia Hof. De heer Telleman is ruim zeventien jaar actief in het bestuur van het Tiels Vocaal Ensemble, als penningmeester en als voorzitter. Naast deze bestuurlijke taken is hij betrokken bij de organisatie van onder andere concertreizen, korenontmoetingen. Ook verzorgt hij de aankoop van muziek en regelt hij zaken voor de muziekrechten (Buma). Verder was meneer Telleman ruim zeventien jaar penningmeester van de Gereformeerde Kerk Tiel. Ook heeft hij zich in het verleden ruim 29 jaar ingezet voor de Gereformeerde Cantorij zowel als lid, voorzitter en als penningmeester.

De heer Marcus Johannes du Prie

Uitgereikt in Bibliotheek Zinder. De heer Du Prie is ruim tien jaar als secretaris en chauffeur betrokken geweest bij de Buurtbus Maurik Beusichem. Verder was hij gedurende bijna tien jaar lid van de Kerkenraad en diaken bij de Martinuskerk Rijswijk (Gld). Ook was hij tien jaar bestuurslid bij Stichting Welzijn Rivierstroom. De laatste vijf jaar is meneer vrijwilliger en gastheer bij Bibliotheek Rivierenland.

De heer Lambertus Hendrikus Spaan

Uitgereikt in Parochie Dominicus Kerk. De heer Spaan is ruim achttien jaar vrijwilliger bij de Dominicus Gemeenschap Heilige Suibertus. Hij is voorzitter van de beheercommissie. Hier houdt hij zich bezig met het onderhoud van de gebouwen en heeft hij contacten met Monumentenwacht. Ook heeft hij zich in het verleden bijna 25 jaar ingezet voor de EHBO vereniging. Hij was bestuurslid, hulpverlener en collectant.

De heer Björn Tannemaat

Uitgereikt bij Tennis- en padelvereniging Ridderweide. De heer Tannemaat was in 2006 één van de mede-oprichters van Stichting Heartbeat. Sinds de oprichting is hij ook voorzitter van deze stichting die zich in zet voor gezinnen met een jonge hartpatiënt. Onder andere het organiseren van fundraise activiteiten, vakanties en gezinsuitjes behoren tot zijn taken. Daarnaast is hij sinds 2017 betrokken bij Stichting Heartsafe Tiel die tot doel heeft Tiel hartveiliger te maken door onder andere AED-apparaten te plaatsen. Ook is hij bijna vier jaar voorzitter van Ridderweide Tennis en Padel in Tiel.

De heer Jurriën Van den Akker

Uitgereikt in Inloophuis. De heer Van den Akker is ruim 24 jaar schuldhulpmaatje voor mensen met problematische schulden. Verder is hij negen jaar penningmeester en vicevoorzitter van de Stichting Diaconaal Centrum Tiel. Ook was hij tot 2022 bijna 25 jaar rentmeester en lid diaconie van de Protestantse Gemeente Tiel.

De heer Franciscus Augustinus van Oostveen

Uitgereikt in Inloophuis. De heer Van Oostveen is sinds 2017 voorzitter van de Stichting Diaconaal Centrum Tiel. Ook is hij sinds 2017 eindredacteur bij KBO-PCOB afdeling Tiel. Tot 2022 was de heer Van Oostveen tien jaar betrokken bij de Stichting Burger Weeshuis Tiel, als voorzitter en als penningmeester. Daarnaast was hij acht jaar voorzitter van de WMO-raad van de Gemeente Tiel. In het verleden heeft de heer Van Oostveen zich via GGD Rivierenland ingezet als begeleider en initiator van het buddy-project van het aids-platform.

De heer Johan Willy Maria Gielen

Uitgereikt in de Sky-bar van Van der Valk. De heer Gielen is sinds 1992 DJ en producer. Hij wordt wereldwijd beschouwd als de grondlegger van de muziekstroming trance. Hij heeft over de hele wereld opgetreden met internationaal bekende artiesten. De heer Gielen wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vindt plaats tijdens de opening van de expositie Art meets Music – 30 years Johan Gielen Art Collection (door Ton van Geelen). Deze expositie is geheel gewijd aan het 30-jarig jubileum van de heer Gielen

 

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights