Bijzondere huldiging voor Monique in Clubhuis Tiel

Ridder in de orde van het Ontmoetingscentrum

Stel je kent iemand die echt enorm veel goeds toevoegt aan haar gewone werk in haar eigen vrije tijd. Zo veel dat jij en vele anderen vinden dat ze wel een lintje verdient? Wat doe je dan als een koninklijke onderscheiding niet mogelijk is? Juist omdat het ook een stukje haar beroep is?
Nou dan zorg je gewoon zelf voor die onderscheiding.
Monique Groenesteijn werd geridderd in de Orde van het Ontmoetingscentrum!

Ze wist nergens van, Monique Groenesteijn, ze ging donderdagavond 20 april jl. gewoon haar vrijwilligerswerk doen, in het Clubhuis annex Ontmoetingscentrum in de Peppellaan in Tiel. Ze verzorgt dan voor bewoners van ’s Heeren Loo een gezellige bingo, buurtbewoners zijn ook welkom.
Monique wilde net de bingoballetjes laten rollen voor het eerste rijtje horizontaal toen haar collega-vrijwilliger de microfoon pakte voor een toespraak. “Lieve Monique”, zei Patricia van Wees, “wij zijn enorm trots op jou en je werkzaamheden. Een koninklijk lintje is helaas niet gelukt, maar dat regelen we nu zelf wel.”

Hobbyzolder
Patricia ging, samen met Willeke de Jongh, verder met een korte levensloop van Monique én met een opsomming van al het goede werk dat Monique doet en gedaan heeft. Zo was ze 12 jaar bestuurslid bij de Hondensportvereniging, gaf als vrijwilliger bloemschikcursussen, creatieve avonden en kinderfeestjes. Vele Tielenaren kennen haar als ‘die mevrouw van de Hobbyzolder’. Ze was coördinator en collectant bij de nierstichting, zat in de organisatie van de straatspeeldagen, legde Mozaïeken voor het Tielse Fruitcorso, organiseerde diverse sponsorlopen en houdt nog steeds creatieve avonden op de camping waar ze een vaste verblijfplaats heeft. Ze is ook nog secretaris bij de VvE van haar appartement en afgelopen seizoen hielp ze de kinderen van Petje af met een kookworkshop en een knutselmiddag!

Ontmoetingscentrum
Daarnaast werkt ze dus bij ’s Heeren Loo. Al sinds 2017 regelt ze het ontmoetingscentrum voor de bewoners. Officieel is dat een functie van 10 uur in de week, maar ze steekt enorm veel vrije uren in deze functie. Bijvoorbeeld met voorbereidingen, inkopen, vrijwilligers werven en met vele telefoongesprekken met bewoners die dat even nodig hebben. Haar telefoon staat 24/7 aan en wordt altijd opgenomen! Tijdens corona gaf ze online-cursussen aan de bewoners.
Monique heeft echt nieuw leven geblazen in het ontmoetingscentrum van ’s Heeren Loo. Ieder jaar komen er nu zo’n 1200 cliënten en bezoekers naar toe om bingo te spelen, te darten, bloemstukken te maken, te knutselen of samen te koken en te eten.

Geheim
Terecht dat ze hiervoor toch een onderscheiding krijgt. Alle bewoners waren op de hoogte, ze wisten het geheim heel goed te bewaren. Voor Monique zelf was het een grote verrassing. “Ik vond het wel gek dat mijn moeder aanwezig was en nog meer familie, ik begon daardoor wel wat te vermoeden”, aldus Monique die haar tranen niet kon bedwingen. Zelfs de pers was aanwezig. “Ik ben hevig verrast, maar ook heel erg trots op alle mensen, op al het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik doe dit met zoveel liefde en het zijn gezellige avonden. Het is gewoon fijn om te doen, ik ben sprakeloos!”

Hardstikke bedankt
Monique kreeg een zelfgemaakt lintje, een kado namens alle bewoners en veel bloemen. Er was een toast met (kinder-)champagne en uiteindelijk pakte Monique zelf de microfoon weer. “Lieve, lieve, lieve allemaal, zonder jullie zou ik niks zijn, als jullie niet hierheen komen ben ik gauw klaar met werken, alleen ben ik niks. Hardstikke, hardstikke bedankt.” Monique bedankte ook ‘haar’ vrijwilligers, Patricia, Dick, Janna, Cindy, Henny, Willeke, Frits, Anuja en Henk ‘van de bitterballen’. Alle bewoners van ’s Heeren Loo hadden hun naam op een hartje van hout geschreven en deze waren verzameld in een lijst met een herinnering erbij. Heel creatief bedacht, Monique had het zo zelf gemaakt kunnen hebben! Het kunstwerk krijgt een mooi plekje in haar huis.

Fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights