Hoogste punt Thius woningen in Hertogenwijk Tiel

Deze week werd het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw woningen in de Hertogenwijk. Dat werd gevierd met een deel van de toekomstige bewoners. Een van hen mocht samen met aannemer De Vree en Sliepen een vlag plaatsen.

De verouderde woningblokken zijn gesloopt in de Hertog Willemstraat, de Hertog Reinaldlaan en de Janus Erasmiusstraat. Daar komen nieuwe eengezinswoningen en zorggeschikte woningen voor terug:

– Hertog Willemstraat: 8 eengezinswoningen
– Hertog Reinaldlaan: 15 multicategorale woningen (dat zijn woningen die zorggeschikt zijn, met de badkamer en slaapkamer beneden)
– Janus Erasmiusstraat: 9 multicategorale woningen

Vanaf ongeveer eind april tot eind mei worden de woningen weer uitgegeven aan de bewoners. Thius gaat ook woningen toevoegen aan de wijk. Thius en de gemeente zijn met elkaar in gesprek over het bouwplan voor het nieuwe wooncomplex De Hertog van Gelre (op de hoek van de Nieuwe Tielseweg en de Hertog Reinaldlaan. Enkele bewoners van de Vier Gravinnen maken zich zorgen over de nieuwbouw plannen met een hoogte van zes bouwlagen nabij de rotonde en daarna aflopend naar eensgezinswoningen in de Hertog Reinoldlaan.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2022/08/thius-vervangt-seniorenwoningen-door-nieuwbouw-in-hertogenwijk/

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights