Lampjesactie 2022 – 2023 voor patiënten van Ziekenhuis Rivierenland van start

Middels aftellen is dinsdagmiddag 20 december de lampjesactie 2022 – 2023 van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland van start gegaan.  ‘De Poort van Tiel’ voor de hoofdingang van het ziekenhuis staat nu in het licht. Met de lichtjesactie hoopt de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland geld op te halen voor ‘Muziek aan Bed’ en een digitale service-unit in het ziekenhuis.

De lampjesactie is sinds 2011 een begrip in het Rivierenland en de vrienden hopen ook nu weer uw veel aandacht te krijgen maar vooral veel geld in te zamelen. Bij de corsoclubs bleek dit jaar geen passende karkas van een wagen(onderdeel) meer beschikbaar. Gelukkig bracht de decorbouwgroep Tiel, die als vrijwilligersgroep decors bouwt voor culturele verenigingen in Tiel en de regio, uitkomst. Zij beschikten in hun werkplaats en magazijn over een geschikt decorstuk ‘De Poort van Tiel’, dat dienst gedaan had in de kindermusicalproductie van Idem Dito van dit jaar ID 2 PUNT 02(2)”. Kees van Koeveringe, coördinator van de decorbouwgroep vertelt: “Het is mooi dat we het ziekenhuis hebben kunnen helpen. Daarvoor hebben we het grootste deel van de Poort van Tiel, dat nu bij het ziekenhuis geplaatst hebben wel eerst met wat laklagen weerbestendig gemaakt.”

Bestemming van de opbrengst

De opbrengst wordt dit jaar verdeeld over twee projecten: Muziek aan het Bed en een digitale service-unit in het ziekenhuis.

Muziek aan Bed

Cellisten van Muziek aan Bed is een landelijke organisatie die bestaat uit 18 professionele cellisten en in een dertigtal ziekenhuizen en zorginstellingen aan het bed verzoeknummers (klassiek, modern en kinderliedjes) spelen. De ervaring leert dat zij daarmee de patiënten door de muziek en de persoonlijke aandacht magische momenten bezorgen, waarover veel nagepraat wordt. Uniek is daarbij dat het tweetal dat de muziek brengt deels ook op één cello speelt! In de afgelopen feestweek -40 jaar Ziekenhuis Rivierenland- hebben patiënten én bezoekers, twee dagen van de muziek kunnen proeven. Met uw donaties hoopt de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland tenminste 24 optredens van Muziek aan Bed te realiseren en wellicht nog flink meer.

Digi-Taal Service Unit

De Digi-Taal Service Unit (HUGG) komt in de centrale hal van het ziekenhuis te staan. Hier kunt u als bezoeker of patiënt hulp krijgen in de (digitale) wereld van Ziekenhuis Rivierenland. Vrijwilligers en ander personeel staan hier voor u klaar, want hulp in een vaak stressvolle situatie is fijn. Patiënten van het ziekenhuis worden zo waar nodig ondersteund bij het digitaal regelen en organiseren van hun zorg, in een prettige omgeving waarbij hun privacy wordt gewaarborgd.

Doneer een lichtje

Met het resultaat van deze actie hopen de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland de zorg in het ziekenhuis weer een stukje prettiger en comfortabeler te maken. Uiteraard hopen zij dat veel inwoners van Tiel en de regio samen voor een mooie opbrengst zorgen. Doneren kan via: https://vriendenvanzrt.nl/doneer/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights