Feest bij Stichting Dierenhulp Tiel

Op de zonovergoten vrijdagmiddag 28 oktober was het eindelijk tijd voor de feestelijke opening van de nieuwbouw bij de Stichting Dierenhulp / Dierenambulance aan de J.D. van Leeuwenstraat. De stichting is daar gevestigd in het vroegere laboratorium van het voormalig Tielse slachthuis, op het aangrenzende terrein wisten zij fraaie en professionele opvangruimten voor dieren te realiseren.

Fotoalbum onder de tekst.

Koop een Plank
“Het duurde een aantal maanden, zelfs jaren”, stelt oprichtster van de Dierenhulp in haar toespraak, “ wilden dit al zo lang en gelukkig kregen we hulp van Ted van de Netten van de Stigt van de Vree en Sliepen. Hij voorzag ons van een hoop namen mét 06-nummers en door de medewerking van al die sponsoren konden we nieuwbouw voor elkaar krijgen en het betaalbaar houden.” Alle namen van de sponsoren van de nieuwbouw zijn vermeld op een bord dat in de hal van het kantoorgebouw van de stichting hangt. “Maar dat was nog niet alles”, vertelde Marja, “we vroegen ook particulieren een plank te kopen.” Het gebouw is opgetrokken uit hout, de naam van iedereen die een plank gesponsord heeft staat op een bord in de vorm van een vogel aan de zichtbare kant van het nieuwe pand.

Pensioen
Bijzonder was ook dat er enkele donateurs van het eerste uur aanwezig waren, de vrijwilligers hadden ze zelfs opgehaald. Mevrouw Verwoerd en echtpaar Campagne blijken al donateurs te zijn vanaf april 1991! “Alleen dankzij donateurs en sponsoren kunnen wij overleven”, stelt Marja, met name bedankt zij Autobedrijf de Lange die de nieuwbouw mede mogelijk maakte en de ambulances in onderhoud heeft, maar ook de Gemeente Tiel die meewerkte en alle benodigde vergunningen vlot regelde. Oprichtster Marja zou eigenlijk eerder dit jaar met pensioen gegaan zijn. Maar zij kon het toch nog niet loslaten. Zeker nu met die nieuwbouw. Haar jarenlange inzet en liefde voor de dieren is op een bijzondere manier beloond. Het terrein van de stichting is met de nieuwbouw zo ingericht dat er een plein ontstond. Dit plein heeft toepasselijk de naam: ‘Marja van Gessel-plein’ gekregen. En de appel valt niet ver van de boom want de zoon en dochter van Marja, Maurice en Davinia Molthof gaan het stokje (toch echt) van haar overnemen, dochter Davinia is thans voorzitster van de stichting.

Ape-trots
De officiele openingshandeling is voor burgemeester Beenakker, die licht jaloers op Marja blijkt, want hij heeft nog geen eigen plein! Op 2 juli 2016 was de burgemeester ook al aanwezig bij het 25-jarig bestaan van de stichting. “Mijn volgende stap is nu het openen van het fantastische dierenverblijf. Ik ben ape-trots op de Dierenhulp / Dierenambulance”, stelde hij toepasselijk. “Mensen houden het meest van dieren. Als die gewond of zoek raken dan is het fijn dat er mensen zijn zoals jullie. Ik heb dat met mijn gezin zelf ondervonden. Onze hond is ook een keer weggelopen en door de dierenambulance teruggebracht. Als je dier weg is dan is het fijn dat het weer terugkomt.” Er waren lovende woorden over de nieuwbouw, met opvangmogelijkheden voor konijnen, cavia’s, vogels enzovoorts. “Bijzonder is ook de afscheidsruimte voor overleden dieren”, aldus burgemeester Beenakker. De stichting Dierenhulp/Dierenambulance in Tiel heeft een regiofunctie, zij zijn er ook voor de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en West-Betuwe. Zorg voor dieren is de verantwoording van gemeenten en valt onder de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren.

Vrijwilligers
De stichting is al 31 jaar actief. Ze zijn 24 uur per dag bereikbaar en werken 7 dagen per week, ze draaien volledig op vrijwilligers, sommige van hen zelfs ook al vanaf de oprichting! Het kan ook niet anders dan dat de gemeente de stichting erg dankbaar is voor al het goede werk. Als officiële openingshandeling knipte de burgemeester een grote strik door die op een konijnenkooi (met levend konijn) bevestigd was. “Ik ben zo trots al een pauw” stelde hij en dat was hij natuurlijk niet alleen. Dat gold ook voor alle vrijwilligers en andere aanwezigen die middag. Aansluitend werd op zaterdag 29 oktober nog een open dag gehouden, er was veel belangstelling, de open dag werd druk bezocht.

Fotoalbum. Klik op een foto en ‘swipe’

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights