Tielse hofleveranciers verbinden kunst met actuele ontwikkelingen en commercie

Hommage Hofleverancier is de naam van het project waarin vier van de zes Tielse hofleveranciers, Bakkerij Van Ooijen, Blijdesteijn Mode, Kookwinkel Oostendorp en Van Luijn Natuursteen,kunst verbinden met vernieuwing en hun eigen nering. In vier trajecten zijn de hofleveranciers de samenwerking aangegaan met creatieve denkers, kunstenaar en makers. Daarbij wordt ambacht en traditie gekoppeld aan vernieuwing en actuele ontwikkelingen zoals duurzaamheid. Samen zetten zij de schijnwerper op het relatief grote aantal hofleveranciers dat Tiel rijk is.

Fotoalbum onder de tekst.

Van Luijn Natuursteen is de tweede hofleverancier die het resultaat van de samenwerking met kunstenaars toont in een tentoonstelling in Zinder. Eric Klarenbeek en Maartje Drost in Kunstkringen bekend als ‘Desiners of the Unusual’ laten daar zien hoe je met slijpsteenafval van Van Luijn en polymeren als basismateriaal prachtige kunst kunt maken, die ook nog commercieel te benutten is.

Michiel van Luijn licht toe: “Het gaat in dit project om de uitwerking van het duurzame idee om slijpafval en natuurlijke algengroei opnieuw te benutten voor het produceren van biologisch afbreekbare urnen en grafstenen. Deze expositie in Zinder toont de eerste resultaten. Het zijn vier urnen, die zijn gemaakt van afval en natuurlijke materialen, ontworpen door Klarenbeek en Drost en geprint met een 3D-printer. Het urnenproject is genomineerd voor de Dutch Funeral Awards, een serie prijzen die twee jaarlijks worden uitgereikt en zijn bedoeld voor bedrijven met het beste, meest innovatieve product of dienst binnen de uitvaart- en rouwbranche. De prijswinnaars worden op zaterdag 2 juli in de tuinen van Appeltern bekend gemaakt en uitgereikt.”

De expositie is van 7 juni tot en met 10 juni omlijst met een aantal activiteiten van Zinder educatie. Bij de les brede school van beeldende kunstdocente Joan Tesser werd dinsdag steenhakken gedemonstreerd. Op donderdag was er buiten schilderen met natuursteen slijpsel door kinderen van groep Atelier 2 D met docente Ninja Heevel en tot slot was er vrijdag bij Kunst op de Koffie een demonstratie natuursteen hakken.

Hommage Hofleverancier is een initiatief van Cultuur-Oost en BKE (Beeldende Kunst Evenementen Stroming Rivierenland)

De expositie Hommage Hofleveranciers: Klarenbeek & Drost- Designers of the unusual & Van Luijn Natuursteen is tot 4 juli te zien in Zinder Expo.

Fotoabum

meer info: https://urnen.vanluijnnatuursteen.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights