Doorkomst Roparun door Tiel

Maandagmorgen 2e Pinksterdag hadden 62 teams een doorkomst van de Roparun in Tiel met een officieel moment bij Ziekenhuis Rivierenland. 

Fotoalbum onder de tekst.

224 teams deden mee aan de estafetteloop welke zaterdag is gestart op Vliegveld Twenthe en na meer dan 500 kilometer de eindstreep in Rotterdam. De 62 teams die de noordelijke route lopen kwamen door Tiel. Op het parkeerterrein is de ploeg van Rivierenland toegesproken door Wendy Bosboom van de Raad van Bestuur. Stadsdichter van Buren Fred Eggink verzorgde het commentaar en had een mooi toepasselijk gedicht.

Roparun

Kanker is rennen

voor je leven,

waarvoor je alles

zou willen geven.

 

Roparun is lopen

voor andermans leven,

die je aan het eind

nog mooie dagen wilt geven.

 

Een loop van hoop en wanhoop,

met een fantastisch doel.

Het leven waardig verlengen,

dat geeft een goed gevoel.

 

Fred Eggink, 6 juni 2022

 

Deelnemers uit Tiel waren: Ziekenhuis Rivierenland (166), Waterlopers (Waterschap Rivierenland) (166) en Stichting Move2ur (met Tielse inbreng). De route liep wel over het Plein maar in tegenstelling tot een vorig maal waren daar geen activiteiten. Wat iedereen motiveert om zich een weekend lang in te spannen – vaak in weer en wind – is het gezamenlijke doel: geld ophalen voor mensen met kanker, onder het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

fotoalbum: klik op een foto voor een vergroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights