Nieuws uit Tiel, editie 20 juni 2022

in deze bijdrage:

– Dickens Tiel

KTSM flashmob

Foodtruck Festival

– Kwiek beweegroute

Nieuwe organisatie Dickens Festijn Tiel

Het nieuwe bestuur presenteerde zich zaterdagmiddag op het Kalverbos waar belangstellenden waaronder wethouder Ben Brink kennis konden maken. Op zondag 18 december 2022 herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn in de binnenstad. Personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen die dag tot leven, van Scrooge en Oliver Twist tot de arme en rijke lieden en natuurlijk de onmisbare straatschoffies. Dickens Street wordt sfeervol aangekleed met strobalen, wasgoed en heerlijk geurende kerstbomen, hierdoor word je helemaal ondergedompeld in de sfeer van het Victoriaanse tijdperk.

De stichting is opgericht in 2021. Het doel van de stichting is het organiseren van evenementen met de uitstraling van de Victoriaanse Dickens Stijl in de gemeente Tiel en op huurbasis voor andere evenementen. De grootste verantwoordelijkheid is het verzorgen van de kleding voor de figuranten. De stichting maakt gebruik van ongeveer 200 figuranten die tijdens het evenement straattheater neerzetten.

https://victoriaans-dickens-tiel.nl/

 

KTSM heeft een verlate flashmob

Het leerlingenorkest van KTSM heeft een verlate flashmob gehouden in de binnen stad van Tiel. Deze activiteit was gepland tijdens het 125-jarige jubileum 2 jaar geleden. Helaas kwam Corona om de hoek zetten, maar de jeugdcommissie van KTSM wilde hem alsnog laten doorgaan. Zaterdag was het op de Groenmarkt zover, in een zonovergoten binnenstad waren talloze vermomde muzikanten te vinden welke “ineens” in het orkest plaatsnamen. De jeugd gaat nu op weg naar het muziek kamp en leuke andere evenementen en optredens. Kijk voor meer info over de vereniging op www.ktsm.nl

Foodtruck Festival Hoppaaa! op de Waalkade

Het evenementen terrein was vrijdag, zaterdag en zondag gevuld met een Foodtruck Festival. Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, Silent Disco, Live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, de Cocktailbar, shared dining, lang tafelen, schminken enzovoorts. Op het festival voor het hele gezin was de toegang gratis. Helaas was het op zondag wat minder mooi weer.

Kwiek beweegroute

Vorige week is de Kwiek beweegroute bij ziekenhuis Rivierenland officieel geopend. Iedereen kan de wandelroute volgen met makkelijke oefeningen onderweg. Deze wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Daar staat een groot bord met de route gemarkeerd. De wandelroute brengt je door de wijk langs stoeptegels met leuke oefeningen. Hierdoor train je al wandelend, kracht en uithoudingsvermogen. De Kwiek beweegroute is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights