Veel belangstelling voor Techniekdag

De eerste Techniekdag, zaterdag 18 juni, bleek een groot succes. Doel was schoolgaande kinderen in de leeftijd tot 14 jaar kennis te laten maken met de techniek. Dat is gelukt. Vergezeld van hun ouders wemelde het van de kinderen die verrast werden door de vele mogelijkheden om niet alleen een kijkje te nemen maar ook zelf aan de slag te gaan.

Fotoalbum onder de tekst.

Vrijwel iedere werkgever kampt met chronische personeelstekorten. Klassieke wervingsmethoden werken niet meer. De vraag naar personeel is zo groot dat advertenties in kranten, sociale media, op winkelruiten en vrachtauto’s nauwelijks nog opgemerkt worden en werkzoekenden aantrekken. Daarom kiest VNO-NCW samen met vak opleidingsinstituten en andere regionale partners er onder andere voor om de schoolgaande kinderen te interesseren voor een loopbaan in de techniek. De techniekdag bij Metaglas op industrieterrein Medel bleek daarbij een schot in de roos.

Organisatoren vreesden dat het mooie weer de bezoekersstroom wel eens zou kunnen temperen. Maar niets bleek minder waar. Direct na de opening stroomden de ouders met hun schoolgaande jeugd massaal toe en tot ver in de middag bleven de mensen komen. Er viel heel veel te beleven en te ervaren. Bij de meer dan dertig deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zag je vrijwel overal kinderen in de rij staan om een minigraver te bedienen, een stoel te maken, een vrachtwagen van binnen te bekijken, het vak van smid te ervaren, een interactieve virtuele wandeling te maken door het gebouw en bezig met nog tal van andere leuke dingen om te doen of je over te verwonderen. Het waren geen korte bezoekjes. De meeste gezinnen bleven vaak een flink deel van de dag om alles te bekijken en te ervaren. De initiatiefnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Nu maar afwachten of de leuke ervaring zaterdag 18 juni straks van invloed is op de beroepskeuze van de jonge bezoekers. Want vast staat dat de techniek zeker nu we weer productiecapaciteit uit het verre oosten terughalen naar ons land een goede toekomst biedt met tal van mogelijkheden op verschillende niveaus.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights