Nieuws uit Tiel, editie 17 juni 2022

in deze bijdrage:

– Verkeersexamen scholieren

– Kermis

– Accommodatie Teerling

– WK IJshockey

– Poefsleuven Laan van Westroijen

 

Verkeersexamen voor scholieren basisscholen

Na een onderbreking van 2 jaar door corona zijn donderdag voor de 28ste maal weer fiets verkeersexamens afgenomen voor basisschool leerlingen. Met als startpunt het Tielse politiebureau hebben 228 leerlingen van 8 scholen hun rondje gereden. Coördinator Guus Augustinus heeft samen met de politie Tiel en 2 vrijwilligers per school het examen georganiseerd. Wethouder Ben Brink mocht om 9:00 het startsein geven.

De leerlingen hebben al eerder op school de route ontvangen zodat er geoefend kon worden. De Avri heeft met borden de route uitgezet en voor het hekwerk gezorgd. Iedere fiets is voor vertrek gekeurd door Style Cyles. Mocht hij afgekeurd worden had Gejo gezorgd voor een leen (kinder) fiets.

Deelnemende scholen waren: Dagobert, Achtbaan, Prins Willem Alexander, Florint, Stefanus, Prins Claus en Prins Maurits West.

Fotoalbum: (tekst gaat door onder het album)

Najaarskermis in Tiel

Na geruime tijd was er weer een Pinkster kermis op de Waalkade met op zaterdagvond een vuurwerk show.

De najaarskermis in een nieuw jasje is in 2021 goed bevallen. Daarom is er in 2022 een vervolg en valt dit samen met het Tiel pakt Uit weekend van 1 en 2 oktober en het smartlappen weekend op 9 oktober. Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober nemen de kermisexploitanten een rustdag en zullen de attracties gesloten zijn. Enkele attracties voor de kleinere kinderen zullen een plek krijgen op het Plein, Varkensmarkt en Groenmarkt.

Stichting OBMV maakt bouw laatste fase van renovatie en uitbreiding van accommodatie Jeux de Boules Vereniging mogelijk

Het is gelukt, De Teerling kan het laatste deel van zijn uitbreidings- en renovatieplannen van de accommodatie gaan uitvoeren. Nadat de provincie Gelderland besloot geen subsidie te verlenen dreigde ook de bijdrage van de Gemeente Tiel niet door te gaan. Op voorwaarde dat de vereniging elders 30.000,= bijeen wist te sprokkelen bleef de subsidietoezegging na een raadsbreed aangenomen motie in stand tot 31 december 2022. Door een toekenning van een bijdrage van 30.000 euro van OBMV (Stichting Oudburger Mannen- en Vrouwenhuis) is aan deze voorwaarde voldaan en kan de vereniging de vurig begeerde en noodzakelijke tweede nieuwe speelhal gaan bouwen. De vereniging streeft er naar om de nieuwe speelhal al in oktober van dit jaar in gebruik te nemen. Met deze bijdrage heeft OBMV in totaal 85.000 euro bijgedragen aan de uitbreiding en renovatie van de boulodrome aan de Laan van Westroijen.

Leerling van Lingecollege naar WK IJshockey

Fien van de Water uit Tiel, leerling van V4 van het Lingecollege vertrekt op zondag 26 juni 2022 met het Nationaal IJshockeyteam naar Istanbul om deel te gaan nemen aan het WK Vrouwen U18. Dit WK zou eerder al plaatsvinden in januari 2022, door Covid is dat toen niet doorgegaan. Groot was de vreugde vorige maand toen het team hoorde dat de Internationale IJshockeybond IIHF het WK verplaatst had naar juni!

Het betekent voor de meisjes wel dat ze nu heel hard moeten trainen. Ieder weekend twee dagen en de meesten van hen nog zo’n twee tot drie avonden door de weeks en dan ook nog dagelijks droogtraining en oefeningen.

Op maandag 27 juni as. spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Letland, een dag later tegen Kazachstan en daarna wordt bepaald tegen welk land ze dan uit gaan komen om uiteindelijk (hopelijk) de finale te bereiken.

Fien beoefent haar sport bij IJcu Dragons in Utrecht. De foto bij dit artikel is genomen na afloop van een internationaal toernooi waar het team van Fien als winnaar uit de bus kwam.

We wensen Fien en het team veel succes! (ML)

 

Proefsleuven Laan van Westroijen

In opdracht van gemeente Tiel is aannemer Bunnik Groep bezig met het maken van 20 proefsleuven op de Laan van Westroijen. Onderzocht wordt oa de ligging van kabels en leidingen ivm plannen tot herinrichting van het 2e deel Laan van Westroijen tussen Predikbroedersweg en Rivierenlandlaan. Er is een voorlopig ontwerp gemaakt met een verhoogde rijbaanafscheiding en aangepaste groenstroken. Dinsdag 28 juni tussen 19.00 en 21.00 kunnen deze plannen in het Wijkcentrum Westroijen bekeken worden. Uitvoering na verwachting najaar 2022.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights