Idem Dito musical “ID 2 PUNT 02(2)”

fotoalbum van de generale repetitie onder de tekst.

Deze week presenteert Zinder Educatie in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof de nieuwe Idem Dito productie “ID 2 PUNT 02(2)”. De musical wordt gespeeld door een cast van 55 kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in Tiel.

ID 2 PUNT 02(2) is een vrolijke verrassende én ontroerende musical over prinsessen die zich graag eens zouden misdragen, over schurken die ook wel eens lief willen zijn, over mysterieuze waterwezens die de weg niet weten en dat allemaal in Tiel! Er zijn rollen weggelegd voor Flipje en door de jeugd gespeelde Frans Duijts.

In een land hier ver, ver vandaan
In een donker sprookjesbos
Is een groepje schurken het zat
Altijd maar de schurk zijn
Altijd maar de boeman
Ze spreken een vloek uit
Waarmee alle sprookjesfiguren worden weggetoverd
Naar een stadje in het hart van de Betuwe…

Sinds september 2021 zijn de kinderen elke woensdag aan het repeteren voor deze nieuwe Idem Dito productie. De leerlingen krijgen zang, dans én theaterles en treden maar liefst vijf keer op met een fantastische voorstelling: vier voorstellingen voor klasgenoten en tot slot een ‘galavoorstelling’ voor ouders, vrienden en andere belangstellenden. Al vanaf het begin heeft Idem Dito als doel gehad kinderen kennis te laten maken met het fenomeen theater. Als speler in een musical, maar ook als bezoeker: alle leerlingen uit groep 3 t/m 8 van alle twintig Tielse basisscholen gaan namelijk steevast de voorstelling bekijken.

De artistieke leiding van de musical ligt in handen van Inge de Peinder (teamleider dans) in samenwerking met Eszra Schoonheim (dans). Andere docenten van Zinder Educatie spelen ook een rol in het productieproces: Marije Meiborg (theater), Janine Waardenburg (zang), Ben Middeldorp (muzikale begeleiding), Susanne Velberg (coaching), Ingrid Zaaijer (productie), Marjan van Oeveren (decor) en Lisanne van den Broek (productie en regieassistent). De muziek voor de musical is geschreven door Jan Willem Linkerhof en de teksten zijn van de hand van Minke van Hoof.

Voor de galavoorstelling van vrijdagavond 17 juni zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl of aan de kassa.

fotoalbum van de generale repetitie:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights