Adoptie oorlogsmonument ‘Krijger’ door leerlingen PWA school Tiel

De omgeving rond het monument ‘Krijger voor hij dodelijk getroffen wordt’ op het Kerkplein is donderdag schoongemaakt door de leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool West (groep 8). Naast de ‘Krijger‘ zijn er herdenkingsplaquettes voor Molukse KNIL-militairen en Zij die vielen in Indië.

Elk jaar adopteren leerlingen van een Tielse basisschool het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en zorgen ervoor dat bestrating en banken rond het monument bij de Sint Maartenskerk er weer tiptop uitziet bij de dodenherdenking op 4 mei. Na een toespraakje van burgemeester Hans Beenakker en 4 mei Comité voorzitter Joke Sewalt ging de klas aan de slag met een hogedrukreiniger in samenwerking met de AVRI.

Daarna werd het Joods Monument in de Agnietenstraat en de Stolpersteine in de Westluidensestraat bezocht. Stolpersteine, sinds 1992 gemaakt door de kunstenaar Gunter Demnig zijn messing steentjes waarmee we de slachtoffers van het nationaal-socialisme rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenken. De messing Stolpersteine worden daarvoor in de stoep geplaatst voor de laatste (vrij gekozen) woning van de slachtoffers. 

Het doel van de adoptie is om de leerlingen actief bij de 4 mei herdenking te betrekken.

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights