Corsoclub Drumpt levert kersen aan Streeckerij De Betuwe

Vroeg in het voorjaar van 2021 werd duidelijk dat er ook dat jaar door de coronapandemie geen fruitcorso kon zijn. Stichting 4-Stromnland bedacht toen een alternatief. Corsosculpturen zouden in de corsoweek toch een fruitsfeer in Tiel moeten scheppen. Alle clubs werd gevraagd zo’n sculptuur te ontwerpen en te maken. Enkele maanden later werd het project afgelast. De wagenbouwers in Drumpt hadden toen al het geraamte voor twee reusachtige kersen met een doorsnede van 2 en 2,5 meter klaar en besloten deze af te maken. Sindsdien stonden ze in de bouwhal van Stichting Corsowagen Drumpt aan de Bulkweg opgeslagen. ”Die kersen zouden niet misstaan op het fruitbelevingspark dat Aart Blom in Wadenoijen naast zijn boomgaard De Kerkewaerdt aan het bouwen is”, bedacht het bestuur. Dat bleek een goede gedachte want Blom kwam kijken en…….. de kersen waren verkocht.

Dinsdagavond 5 april werden ze afgeleverd. Die operatie verliep zoals de foto’s (zie onder de tekst) tonen op een lekke band van de trekauto op de plaats van aankomst en een kleine beschadiging van een van de kersen na vlekkeloos. Blom was zichtbaar in zijn nopjes met deze bijzondere en passende aanwinst voor zijn fruitbelevingspark. Wat de functie van de kersen precies wordt heeft hij nog niet besloten. Mogelijk worden ze eye catchers en sfeerbrengers bij de ingang van het park. Ze zullen dan al vanaf de A15 goed te zien zijn. “Je zult er versteld van staan, hoeveel selfies er daar dan gemaakt zullen worden”, voorspelt Dolf van Dulmen van de Stichting Corsowagen Drumpt, die de fotoserie bij dit artikel maakte.

Fruitbelevingspark Streeckerij De Betuwe schiet de grond uit

Momenteel wordt er druk gebouwd op het grote stuk grasland rechts van de Kerkewaerdt, een grote boomgaard met zacht- en hardfruit. Er komt een groot voorlopig houten gebouw van ongeveer 700 m2 dat maximaal vijf jaar dienst zal doen, als voorloper van een nog groter permanent gebouw. In het gebouw komt onder meer een bakkerij, een restaurant, een verkoop winkel met tal van streekproducten waaronder natuurlijk veel fruit en binnen speeltuin. Het hele gebouw zal de nostalgische sfeer ademen van De Betuwe in vroegere jaren. Buiten komt een grote avonturenspeelplaats voor kinderen in alle leeftijdsgroepen met grote en wat kleinere attracties. Indrukwekkend is daar de piratenboot die al bijna klaar is. Voor het tijdelijke gebouw komt een perron met in- en uitstapplaats voor de fruittreintjes die bezoekers naar de boomgaard brengt voor een rit tussen de met fruit beladen bomen of om daar zelf kersen en later in het seizoen pruimen en appels te plukken. Uniek is dat zowel het parkeren als de toegang tot het park gratis zal zijn.

Er moet nog veel gebeuren, maar de officiële openingsdatum staat al vast. Die staat op 27 mei 2022 gepland. Dat is kort voordat het kersenseizoen in de Kerkewaerdt losbarst. De grote publiekstrekker, de jaarlijkse open kersendagen met tal van activiteiten, zijn dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 juli.

Fotoalbum. Klik op een foto voor een vergroting.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights