Nieuws uit Tiel, editie 20 maart 2022

In deze bijdrage:

– Samen Eten van de 60+ Soos

– Vlindertuin bladaarde aanbrengen

– Opschoondag en Waaljutten

– Corsowagen Tiel ontwerpen opnieuw gepresenteerd

– Nieuwe Trafo station Meeslaan

 

Samen Eten van de 60+ Soos

In wijkgebouw ‘De Stater’ in Passewaaij is afgelopen vrijdag door de activiteiten groep Samen Eten onder leiding van Roos Wisse weer een maaltijd georganiseerd. Dit gebeurt elke derde vrijdagmiddag van de maand. Eerder deze maand hebben zij de ‘Vrijwilligers Award categorie ouderen’ ontvangen. Bij die gelegenheid is wethouder Carla Kreuk uitgenodigd om aan te schuiven. De 60+ Soos Passewaaij organiseert buiten de maaltijd tal van leuke activiteiten. Deze zijn gericht op meer onderling contact, creativiteit of beweging zoals: stoelyogalessen, zentangle, boekenuitwisseling, bridge, 60+ en fit, koersbal,fietstochten en beweegtuin. Nadere info op: https://60plussoos.wix.com/passewaaij

Vlindertuin bladaarde aanbrengen

Vele vrijwilligers zijn de laatste dagen in de weer geweest om 18 m3 bladaarde in de Vlindertuin te verwerken. Onkruid eruit en bladaarde uitstrooien zal weer een schitterend resultaat komend jaar opleveren. Onder leiding van Edwin Barendrecht wordt de arbeidsintensieve klus geklaard. Er waren veel handen maar meer vrijwilligers zijn van harte welkom. Zie: https://www.vlindertuin-tiel.nl/

Vlindertuin de Zindering is op zóveel manieren een vrolijk makend project! De tuin is ontstaan vanuit een  unieke samenwerking tussen meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers van Stichting TielCentrumXL, medewerkers bij de gemeente en bedrijven uit Tiel. Het is een mooi sociaal project, dat – doordat we álles samen aanpakken – mensen met elkaar verbindt. Door de centrale ligging van de tuin kunnen passanten vaak de vrijwilligers zien als ze aan het werk zijn. Dat levert een hoop ontmoetingen, complimenten, gezelligheid en goodwill op.

Opschoondag en Waaljutten

Tijdens de Landelijke Opschoondag op 19 maart is Tiel Tip Top zaterdagmiddag weer actief geweest op de Waalkade. Hier kon rommel opgeruimd worden en tegen inlevering van een volle zak kon men voor € 1.50 FlipPas punten op de pas bij laten schrijven. De nieuwe trailer was ook aanwezig, beplakt met alle tot heden door TTT gebruikte Flipje uitingen. Volgens coördinator Bart van den Berg – van der Stam komt er nog een officiële in gebruikstelling en zullen ook de QR code’s geheel werken.

Corsowagen Tiel ontwerpen opnieuw gepresenteerd

Twee jaar geleden was er een presentatie van de de ontwerpen van Corsowagen Tiel. Door corona 2 jaar uitgesteld komt er nu hopelijk wel het 60ste Fruitcorso. Alle voorbereidingen zijn in volle gang. Vandaar dat de wagenbouwers van Tiel zondagmiddag in het TKV gebouw bijeen kwamen om het geheugen op te frissen en nogmaals naar de ontwerpen te kijken.

Stichting Corsowagen Tiel doet dit jaar voor de 50ste maal mee aan het Fruitcorso. De ontwerpen zijn:

Grote wagen : “Op pad” een ontwerp van Niels Schoots
Een groep middeleeuwse reizigers op pad met hun vervoer, de langzame schildpad. Ze kunnen hun tijd volmaken met luieren, muziek maken en allerhande werkjes.

Jeugdwagen: “Sloddervossen” ontworpen door Ferry Freriks
Herkenbaar voor vele ouders en jeugd. Ergernis voor de een een heel normaal voor de ander een blik in de kamer van de sloddervossen die alles achter hun kont laten slingeren en alleen gefocust zijn op hun gamecomputer.

Mozaïek : “Fruitvriendinnen” van ontwerper: Inge van Schuppen
Fruitcorso vormt vriendschappen is de gedachte achter dit ontwerp.

Zie: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/02/stichting-corsowagen-tiel-heeft-3-ontwerpen-gepresenteerd/

Nieuwe Trafo station Meeslaan

In het parkje aan de Grotebrugse Grintweg, Meeslaan en Medelsestraat heeft Liander een nieuw trafo station geplaatst. Het oude door de PGEM geplaatst trafohuisje wordt ontmanteld en waarschijnlijk gesloopt. Daarmee verdwijnen ook de karakteristieke tekeningen welke in 2015 zijn aangebracht.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights