Nieuws uit Tiel, editie 12 maart 2022

Noodopvang Oekraïense vluchtelingen

Iedere veiligheidsregio in Nederland moet op zeer korte termijn zorg dragen voor de opvang van 1000 vluchtelingen uit de door Rusland overvallen Oekraïne. Daarna moet er verder gezocht worden naar nog minimaal een tweede duizend plekken. Maar dat kunnen er nog veel meer worden. Het einde van het afschuwelijke oorlogsgeweld is nog niet in zicht en dagelijks ontvluchten vele tienduizenden inwoners hun geteisterde land. De eerste locaties voor crisisnoodopvang zijn gevonden in Nijmegen, Beuningen en Zaltbommel. De overige gemeenten, waaronder Tiel zijn naarstig op zoek naar mogelijkheden om opvang te bieden.

Wake voor Oekraïne in Sint Dominicuskerk

Zaterdagmiddag 12 maart zal van drie tot vijf uur de Sint Dominicuskerk geopend zijn om verdriet over wat in Oekraïne gebeurt te delen en medeleven te tonen. Het is een zogenaamde inloopbijeenkomst waar u een kaarsje kunt opsteken, stil kunt zijn en kunt luisteren naar muziek, zang en passende teksten.

Elektrische laadpalen.

In Tiel zijn nu 76 laadpalen aanwezig waarvan er dertig in de parkeergarage staan. Dat moeten er voor 1 januari 2026 230 worden en daarna zal dit uitgroeien tot 900 laadpalen in 2035. De gemeente heeft voor de laadpalen die er op kortere termijn komen een plan gemaakt. Inwoners kunnen tot en met 25 maart reageren op dit plan. U kunt het plan bekijken op de site van de gemeente en daar laten weten of u de beoogde plekken geschikt of ongeschikt vindt. U vindt daar ook uitgebreide informatie over de laadpalen in het algemeen en hoe u een laadpaal op de openbare weg in de buurt van uw woning kunt aanvragen. Zie www.tiel.nl/laadpalen.

Website tussenwaalenlinge.nl in gebruik

De site is gemaakt door bewoners van de Groene straat, Lingedijk, Buitenplaats Nijenrode en Boezem Passewaaij. Zij willen medebewoners zo goed mogelijk informeren over de plannen van een westelijke uitvalsweg uit Passewaaij.

Op zaterdag 5 maart 2022 trokken Annemiek Sterk en Jancor van der Post medewerkers van de nieuwe website tussen http://www.tussenwaalenlinge.nl naar Tiel waar een aantal politieke partijen zich presenteerde met hun plannen voor de komende 4 jaar. Annemiek en Jancor wilden wel eens weten hoe de aanwezige partijen dachten over de derde ontsluitingsweg uit Passewaaij en de daarmee samenhangende rondweg.
De video die zij maakten geeft voor zover dit nu al mogelijk is een mooi beeld van de opvattingen van partijen over deze weg en hun betrokkenheid en kennis van de materie. De website wil vooral de inwoners van Wadenoijen informeren en betrekken bij het hele ontwikkelings- en besluitvormingsproces rond het tracé van deze weg. Afhankelijk van de keuze kan dit enorme gevolgen hebben voor de inwoners en bedrijven in Wadenoijen.

Bomen in Schaepmanstraat gerooid.

Dinsdag zijn de 26 kastanjebomen in de Dr. Schaepmanstraat gerooid. Veel bomen zijn de laatste jaren al weggehaald. Van de overgebleven bomen waren de meeste ziek. Er komen 40 platanen en 5 magnolia’s voor terug zodat de laanstructuur is hersteld. Met groot gereedschap zijn in 1 dag alle bomen weggehaald. De onderstam en wortels worden vanaf de week van 21 maart verwijderd waarna de nieuwe inrichting plaats vindt.

Fotoalbum, klik op een foto voor een vergroting.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights