Nieuws uit Tiel, editie 7 december 2021

Nieuwe wegwerkzaamheden.

De komende tijd wordt er flink aan de weg gewerkt in Tiel. De werkzaamheden aan de P.A. Reuchlinlaan verkeren in een afrondende fase. De weg zelf is al enkele weken weer opengesteld.

Op 6 december is er een begin gemaakt met de Pr. Kennedylaan in Drumpt Tussen de Burgemeester Meslaan en de Boerhavelaan. Dat stuk van de weg is tot 17 december helemaal afgesloten. De oprit naar het parkeerterrein van het ziekenhuis is voor die periode verlegd naar de Burgemeester Meslaan. Ook het fietspad langs de Kennedylaan krijgt een opknapbeurt.

 

Het deel van de Grotebrugse Grintweg tussen de Hoog Kellenseweg en de afslag bij De Diepert krijgt nieuw asfalt. Op de brug over het Amsterdam Rijnkanaal worden de voegovergangen vervangen. De werkzaamheden duren van 6 december tot en met 13 december. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor verkeer. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel over de brug met behulp van verkeersregelaars.

In Wadenoijen gaat in februari 2022 de lang verwachte wegdekverbetering met nieuwe bermranden van de Bommelweg en de Bredestraat van start. Die klus gaat zes weken duren. Zodra het werk klaar is zal begonnen worden met de proef met eenrichtingsverkeer in de Bredestraat.

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar wordt ook begonnen met het wegdek van de Laan van Westroijen. Het gaat daarbij om het wegvak van de Predikbroedersweg tot het zwembad.

Sloop Kwadrant

De sloopwerkzaamheden uitgevoerd door Bongers zijn vorige week verder gegaan. De belofte van eigenaar van Doorn is dat het gebouw voor ‘Oud en Nieuw’ weg zou zijn. De vraag is of dit gaat lukken.

Fotoalbum. Klik op de foto voor een vergroting.

Van Dijkhuizen kan verder met woningbouw op terrein tankstation en wasstraat aan de Veemarkt.

Het college stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met het wijzigen van het bestemmingsplan dat de bouw van zeven luxe appartementen mogelijk moet maken. Tegen het plan waren een aantal bezwaren ingediend tegen onder meer de bouwhoogte van veertien meter. Dat is een stuk hoger dan de omliggende bebouwing. Maar daar ziet het college geen probleem in. Het plan past binnen de bouwspelregels voor de binnenstad en het sluit goed aan op de verdere plannen voor de Burense Poort. “De ruimtelijke kwaliteit wordt er door verbeterd”, concludeert het college.

 

Sloop Duijts op Latenstein

Op het terrein aan de Bulkweg en Lutterveldweg van sloopbedrijf C. Duijts wordt ook flink gesloopt. Het deel van de locatie waar januari 2003 Karwei door brand werd verwoest behoort ook tot het op te schonen terrein. Wat de bestemming van het terrein wordt is nog niet bekend gemaakt.

Fotoalbum. Klik op de foto voor een vergroting.

Geen parkeerbijdrage bij ombouw winkels tot appartementen in binnenstad

De gemeente heeft beleid ontwikkeld dat er voor moet zorgen dat het aantal vierkante meters winkelruimte met 7000 verminderd wordt. Verbouw van panden kost veel geld en de forse bijdrage aan het parkeerfonds wanneer je woningen bouwt in het centrum zonder parkeerplaatsen kan deze ontwikkeling belemmeren. Daarom vervalt, wanneer de gemeenteraad er mee instemt, deze bijdrage bij de verbouw van winkels tot woonruimte. Voor nieuwbouw van woningen blijft de huidige regeling van kracht.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights