Lampjesactie voor Ziekenhuis Rivierenland Tiel van start

De jaarlijkse Lampjesactie van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is weer begonnen. Met het ontsteken van zoveel mogelijk lichtjes in een corso sculptuur met daarin een hart vóór het ziekenhuis hoopt de vriendenstichting geld op te halen voor extra comfortabele stoelen voor ernstig zieke mensen.

Video:

fotoalbum onder de tekst

De lampjesactie bestaat al een aantal jaren en is een begrip in het rivierenland. Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat in december en januari een corsowagen, voorzien van een lichtsnoer. Voor elke 5 euro wordt symbolisch een lampje aangestoken. Net als vorig jaar is er geen Fruitcorso geweest en zijn er dus geen corsowagens. De corsoclub Tiel was al wel begonnen aan een sculptuur voor de Oogstweek, maar ook die kon wegens corona niet door gaan. Met het hart willen zij laten zien dat ze ‘hart voor de zorg’ hebben.

Een grote gift kwam van Karel Leenhouts die een cheque van 2.000 euro overhandigde. Bij zijn pensionering als advocaat is aan alle gasten om een bijdrage voor de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland gevraagd in plaats van de gebruikelijke flessen wijn.

De wens voor extra comfortabele stoelen komt van de paramedische dienst van het ziekenhuis waar onder meer fysiotherapeuten werken. Zij ondersteunen en motiveren opgenomen patiënten om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt dat opgenomen patiënten meer dan 80% van de dag in bed liggen zonder medische aanleiding. Vooral bij ouderen leidt dit al na een paar dagen tot vermindering van spierkracht en conditie, waardoor hun zelfstandig functioneren beperkt raakt. Een comfortabele, zachte stoel bij ieder bed daagt patiënten uit om meer uit bed te zijn.

Wouter de Baat, voorzitter van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, bedankte de bouwers van Corsowagen Tiel voor de sculptuur, een teken van verbinding. Marc Hendriks, bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Rivierenland, nam de complimenten in ontvangst namens alle medewerkers van het ziekenhuis.

Het doel van de actie past in het streven van de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland om de zorg zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Iedereen kan een lichtje doneren via 

https://vriendenvanzrt.nl/doneer/

Klik op een foto voor en vergroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights