Opening jongereninloop Talenthouse in oude bibliotheek Tiel

De nieuwe jongereninloop Talenthouse van Mozaïek Welzijn in de voormalige bibliotheek aan de Kloosterstraat is op 1 oktober geopend. Wethouder Marcel Melissen opende met een tafelvoetbalspelletje samen met Johan Andrée van Mozaïek. Een aantal jongeren van het project ‘Beeldbrengers’ waren aanwezig om van de opening een videoreportage te maken. De oude bioscoop in de binnenstad was de vorige locatie maar daar gaat verbouwd worden.

Meer dan alleen een inloop
De naam Talenthouse Tiel is gekozen omdat het meer is dan elkaar ontmoeten. De jongeren organiseren zelf leuke activiteiten zoals een rap- en DJ-workshop, knutselen, of een gametoernooi. De bedoeling is dat de jongeren dit zelf bedenken en organiseren. Door jongeren dit zelf te laten doen ontdekken ze ook hun eigen talent. Soms hebben ze dit zelf niet in de gaten omdat het als vanzelf gaat. De jongerenwerkers van Mozaïek laten ze dan zien dat het wél een talent is om bijvoorbeeld goed te kunnen tekenen of organiseren.

Naast talent ontdekken en elkaar ontmoeten is de jongerenwerker er voor de jongeren. Zo kunnen ze hun verhaal kwijt. Mounir: Door samen bezig te zijn leren we elkaar kennen en ze merken dat ze hun verhaal bij je kwijt kunnen. We luisteren en proberen ze te helpen als ze ergens mee zitten.

Talenthouse Tiel is iedere dinsdag van 19:00 – 21:00 uur speciaal voor alleen meiden open en woensdag en donderdag van 16:00 – 18:00 en 19:00 – 22:00 uur open voor alle jongeren vanaf 12 jaar.

Meer informatie over Mozaïek is te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl

Fotoalbum. Klik op de foto voor een vergroting.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights