Kinderraad Tiel geïnstalleerd

De elfde kinderraad is afgelopen week in de raadszaal geïnstalleerd door burgemeester Hans Beenakker. Na verkiezingen op 12 scholen mochten 21 leerlingen de eed afleggen. Samen met de griffier Marianne Ohello gaan zij de volgende vergadering op 15 november een jaaragenda opstellen. Eén maal per maand komen de leerlingen bijeen onder voorzitterschap van een gemeenteraadslid en worden projecten besproken of, zoals het laatste jaar, een wijkagent uitgenodigd. Afgelopen jaar was de Vlindertuin en zadenbibliotheek het jaarthema. Enkele leerlingen zijn herkozen en doen dus nu voor het 2e jaar mee.

De kinderraad is in 2010 ontstaan op initiatief van scholen, scholieren en enkele Tielse raadsleden. De kinderraad is in het leven geroepen om de kinderen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met democratie, politiek en de werking van de gemeente en bedoeld om jongeren in een vroeg stadium te interesseren en beter bij de politiek te betrekken. De Kinderraad kan advies geven aan de gemeenteraad over zaken die jongeren aangaan. Of plannen bedenken die voor jongeren van belang zijn. De kinderraad kan dan aan de gemeenteraad vragen deze plannen uit te voeren.

Deelnemende scholen en leerlingen:

Achtbaan:  Jaylee Tijssen,  Timucin Bilir.   Bataaf:  Rüya Radstake,  Rein Holwerda.  Stefanussschool: Feline Heikens, Dex van Dee  Floriant:  Mink van Dodewaard,  Zakaria Saddiki.  Dagobertschool:  Sem van Gelderen,  Jasmijn Huiting.  Rotonda:  Abigail Chikido.  Regenboog:  Mohamed Sahl,  Sena Kajjot.  Moespot:  Kate Verduin,  Niek Spelbos.  Waayer Passewaaij:  Mahir Aktag.  Prins Clausschool:  Amely van der Donk,  Jayden van Manen.  Mauritsschool Passewaaij:  Olivia Moret,  Milou van Leeuwen.  PWA West:   Nellena Heidstra.

Fotoalbum. Klik op de foto voor een vergroting.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de Kinderraad kunt u contact opnemen met Marianne Ohello, griffier Kinderraad Tiel, e-mail: kinderraad@tiel.nl, Twitter: @TielKinderraad

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights