Vriendjes van Flipje tijdelijk weg uit binnenstad Tiel

Het kunstwerk ‘Beestenbende, de vriendjes van Flipje’ stond los op de verhoging aan het Hoogeinde en daardoor gevaarlijk voor spelende kinderen. De ondergrond zou aangepast moeten worden maar op deze plaats is na de herinrichting in 2022 een glas kunstwerk ‘Versteend Fruit’ met Fruitcorso motief gepland. Zie: https://detielenaar.nl/nieuws/2018/12/kunstwerk-beestenbende-hoogeinde-tiel-tijdelijk-terug-nieuw-plan-zomer-2019-gereed/

De beeldengroep gaat dan waarschijnlijk verhuizen naar de Waterstraat. Aannemer Gebel heeft ‘de vriendjes’ vrijdag opgehaald en ze zullen worden opgeknapt. In 2018 was er wat ophef over het verplaatsen: de kunstenaar Guusje Kaayk was het er toen niet mee eens. Nu is zij bij het herstel en verplaatsen betrokken.

video:

maart 2009
maart 2009

Maart 2009 is ‘Beestenbende’ onthuld met de drie vrienden van Flipje: Olifant Flapoor, Muis Piep en Bert Big. Kinderen kunnen erop zitten en spelen. Het kunstwerk is gemaakt door de Tielse kunstenaar Guusje Kaayk. De objecten zijn betaald van geld dat over was van de Onderlinge Tielse Glasverzekering die in 2007 is opgeheven vanwege veranderde wetgeving.

 

 

foto album:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights