Kunstwerk ‘Beestenbende’ Hoogeinde Tiel tijdelijk terug, nieuw plan zomer 2019 gereed?

Het kunstwerk ‘Beestenbende’ aan het Hoogeinde bij het oude postkantoor heeft een nieuwe ondergrond. De houten ondergrond was verrot en vooruitlopend op een nieuw plan is gekozen voor een tijdelijke oplossing. Maandag 10 december is de vlonder gesloopt. Donderdag stonden de figuren weer op zijn plaats in een bak gevuld met aarde. Daarin plant Avri later Hedera klimop.

Video:

‘Beestenbende’ staat sinds maart 2009 aan het Hoogeinde. Het is een ontwerp van de Tielse kunstenaar Guusje Kaayk. Het zijn babyfiguurtjes met een masker. De maskers zijn de hoofden van de vriendjes van Tiels Flipje: Olifant Flapoor, Bertje Big en Muis Piep.

Hart van Tiel is met een aantal andere partijen bezig een nieuw project op deze locatie te krijgen. De Flipje figuren krijgen dan in de nabijheid een nieuwe plaats.

Het ontwerp heet: ‘Versteend Fruit’, een ode aan het Fruitcorso. Het bestaat uit een ‘zit’ tapijt van 9 x 12 meter van gekleurde glasmozaïeken. De uitvoering zou in de zomer komend jaar kunnen plaatsvinden.

sloop 10 december 2018

Beestenbende in de zandbak

opening in 2007

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights