De “Joris” kerstboom Tiel geopend

Donderdagavond is op de Groenmarkt de de “Joris” kerstboom Tiel door Sandra van Leur, burgemeester Hans Beenakker en Flipje geopend door de eerste kerstballen met wensen in de boom te hangen. Dit jaar 2018 wordt  de kerstboom vol herinneringen en wensen, de “Joris” kerstboom Tiel.

Sandra van Leur de initiatiefnemer van de Joris kerstboom Tiel: “Het idee ontstond toen ik in 2011 bij de kerstboom bij de St. Joris was in Den Bosch. Daar heb ik een herinnering opgehangen aan mijn overleden zus. Dit gaf een fijn gevoel en ik bedacht dat dit toch ook dichter bij huis zou moeten kunnen.”
Nu voor het 5de jaar en vol trots mag ik zeggen dat het “Joris” kerstboom Tiel wordt, ook zal Joris Linssen naar Tiel komen op 21 december van 15:30 tot 17:30 uur.

Tijdens de opening was het koor Vivente  uit Dreumel aanwezig en een jeugd dansgroep met een symbolische dans. Er is een Joris pad uitgezet met waxinelichtjes rondom de kerstboom. Het pad zal leiden naar de 4 horecabedrijven ( Hema, Lunch café Royal, Hart van de Betuwe en Erik en Haar) waar de mensen aan de hand van een stempelkaartje dat ze krijgen bij de boom een kleine Joris proeverij kunnen halen / proeven.
De Joris Proeverij is mogelijk van 13 t/m 27 december.

Bezoekers van de Tielse binnenstad zijn van harte uitgenodigd om hun herinneringen en wensen  of aan “wie denk jij met de kerst” op te hangen in de boom. De kunstof kerstballen en knutselspullen die mensen kunnen gebruiken om een wens of herinnering te kunnen maken, om vervolgens  in de boom te hangen zijn bij de kerstboom aanwezig. Of een eigen herinnering of wens van thuis, mag geplaatst worden.

Amy, Gwen en Liz Verschuure hangen een bal op

editie 2017:  https://detielenaar.nl/nieuws/2017/12/lampjes-ontstoken-en-wensen-opgehangen-wensboom-tiel/

editie 2016:  https://detielenaar.nl/nieuws/2016/12/wensen-kerstboom-op-groenmarkt-tiel/

editie 2015:  https://detielenaar.nl/nieuws/2015/12/wensboom-op-groenmarkt/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights