Wensen kerstboom op Groenmarkt Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 8 december 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Kerst staat voor de deur. Tijd om de kerstboom weer op te zetten én ook de tijd om herinneringen op te halen aan mensen en gebeurtenissen.  Dat kan ook op de Groenmarkt in Tiel.

Vanaf vandaag staat daar een grote kerstboom voor herinneringen en wensen. Donderdag ontstaken Sandra van Leur, burgemeester Beenakker en Flipje de lichtjes in de boom en hingen zij de eerste herinneringen en/of wensen in de boom.

Het is het derde jaar op rij dat de herinneringen- en wensenboom op de Groenmarkt staat. Initiatiefneemster Sandra van Leur begon in 2014 om de kerstboom,  die al jaren op deze plek opgesteld wordt, om te toveren tot een kerstboom vol herinneringen en wensen. “Het idee ontstond toen ik in 2011 bij de kerstboom bij de St. Joris kerk was in Den Bosch. Daar heb ik een herinnering opgehangen aan mijn overleden zus. Dit gaf een fijn gevoel en ik bedacht dat dit toch ook dichter bij huis zou moeten kunnen.”

 Bezoekers van de Tielse binnenstad zijn van harte uitgenodigd om hun herinneringen en wensen op te hangen in de boom. Bij de boom staat een mand met spullen die te gebruiken zijn om ter plekke een wens of herinnering op te schrijven en in de boom te hangen. Ook een eigen herinnering of wens van thuis, mag geplaatst worden.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights