Tielse Elstars maken opnames voor ‘Soap’

Een musical vereniging is natuurlijk een artistiek fenomeen, maar boven alles ook een gezellige en sociale club. Repetities met een (lange) nazit, gezamenlijke activiteiten en vooral veel contacten. En toen was het maart 2020 en was er opeens een corona-crisis en wat doe je dan?

Het productieteam: Hans van Bergen (muzikaal leider/camera/editing), Nico de Groodt (zoomcamera voor leden), Mark van Groenesteijn (camera), Sharon Slachter ( regisseur/chorograaf/camera)

Nico de Groodt de ‘Elstars Muziek Theater’ vertelt dat er voor gezorgd is dat de leden in ieder geval elkaar nog wel wekelijks konden zien. “Het bestuur en het creatief team wilden kost wat kost de boel bij elkaar houden, online via Zoom zagen we elkaar iedere dinsdagavond, op onze gewone repetitieavond. Er werden quizen gehouden, lezingen georganiseerd zoals over zangtechniek, maar ook scenes uit ons nieuwste stuk gerepeteerd, als een soort rolverdieping. Maar het is toch anders dan fysiek samenkomen en het duurt nu echt te lang. Steeds vaker hoor ik de vraag wanneer we weer echt mogen.” De leden zijn er duidelijk erg aan toe om weer samen te mogen zijn. Vooral de gezellige nazit wordt erg gemist.

Curtains
De vereniging zou vorig jaar hun nieuwste musical ‘Curtains’ al opvoeren dit werd door corona nu al twee keer uitgesteld. “Nu is de hoop dat we in september mogen beginnen met oefenen”, vertelt Nico. “We hebben al wel een keer gerepeteerd in onze vaste gymzaal bij de Cambier (brede school-red.), helemaal corona-proof, maar zonder nazit, zittend en niet luid zingen en op anderhalve meter, koffie in de zaal enzovoorts, alles was anders. We kunnen pas echt weer wat samen doen als het echt weer veilig is.” Sharon Slachter (regiseuse / choreaografe) en Hans van Bergen (muzikaal leider) van het creactief team van de Elstars bedachten een leuke manier om tijdens corona toch met de nieuwe musical bezig te kunnen zijn. “Via filmpjes willen we het publiek vast kennis laten maken met de hoofdpersonen uit de musical, maar dan zogenaamd in hun dagelijks leven. Het zijn geen scenes uit de echte musical maar voorgeschiedenis van de typetjes, de verhaaltjes zijn in soap-vorm, dus met smeuiige details! De filmpjes duren ongeveer drie minuten en worden gepubliceerd op onze website en op facebook”, aldus Nico. De soap wordt uitgezonden via www.elstarsmuziektheater.nl en op de Facebookpagina van EMT op 7/14/21/28 september (2021)

Repetitietijd
Het leuke is volgens Nico dat het creatief team de scenes alleen maar bedacht heeft. “De invulling, zoals de teksten, is volledig tot stand gekomen tijdens de zoom-meetings. De spelers konden voorstellen indienen en de regiseuse verwerkte dat. We hebben al een paar filmpjes opgenomen, altijd op locatie, doorgaans in de buitenlucht, maar nog wel in kleine setting. We filmen zelf en daar worden we steeds handiger in. Hans van het creatief team heeft speciaal hiervoor een video-editting programma, hij is dan een dag of twee bezig met scenes knippen en plakken. Wij noemen de soap onze ‘proloog’ en we hopen dat het mensen zal aanmoedigen straks naar onze echte voorstelling te komen kijken.” Die is echter pas in oktober volgend jaar, er zijn vier avonden gereserveerd in een weekend in oktober in het Agnietenhof.

Planning
Elstar Muziek Theater is een leuke club en het kan natuurlijk niet anders dan dat ze positief blijven. Ze bestaan inmiddels 21 jaar (“Ja, we zijn volwassen”, aldus Nico) en ondanks corona hebben ze de afgelopen tijd er zelfs weer nieuwe leden bij gekregen. “Ook een paar jongere”, zegt Nico. “Op dit moment zijn we druk met kleding bij elkaar sprokkelen voor ‘Curtains’. De musical speelt zich namelijk af in de jaren ’50 van de vorige eeuw, de ruilhandel van kleding onder onze leden is alleen al erg leuk!” Voor verderop dit jaar zijn er ook nog twee kerstconcerten in de planning, tenminste als alles weer mag.

Fotoserie: klik op de foto voor een vergroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights