Fietstunnels Berenkuil: nieuwe muurschilderingen

De fietsverdieping onderin de Berenkuil in Tiel ziet er vernieuwd en fris uit: scholen, kunstdocenten en de verhalen van ouderen over de Tweede Wereldoorlog komen hier samen. Een mooi project, met brede steun uit de Tielse gemeenschap.

Video:

Het mooie van de in 2013 door de kinderraad aangebrachte muurschildering was er namelijk een beetje af. Reden om deze te vernieuwen. Leerlingen van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en de kunstateliers maakten de ontwerpen, ouderen zorgden voor de verhalen en beeldende kunstdocenten van Zinder Educatie ontwierpen de basis voor de schildering.

De ondergrond en basisschildering is gereed. De eerste groep leerlingen, Yasmijn, Lilly Ravi en Leon van de Montessori-school, ging onlangs onder leiding van beeldende kunstdocente Joan Tesser aan de slag om met hulp van haar collega’s Ninja Heevel en Miranda Straten de ontwerpen aan te brengen. De komende weken worden de andere ontwerpen en een beschermende coating aangebracht en ergens in september is er een officiële opening.

Om tot een mooi ontwerp te komen volgden leerlingen uit groep 7 en 8 een project over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. De jongeren hebben ouderen geïnterviewd en de verhalen die daaruit voortkwamen zijn verwerkt in ontwerpen met het thema ‘bevrijding over water’ en ‘bevrijding uit de lucht’. Leerlingen van het ROC en het Lingecollege in Tiel hebben ontwerpen gemaakt. Zij interviewden ouderen over het werk in Tiel; toen, nu en in de toekomst.

Aan dit project werken de volgende organisaties en sponsoren mee: Gemeente Tiel, Hoobroeckx, Groenveld Dienstverlening BV, Regionaal Archief Rivierenland, Flipje en Streekmuseum Tiel en Cultuurbedrijf Tiel (Agnietenhof & Zinder). Het wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van STO, Cultuur & Erfgoedpact Rivierenland, ZonMw, Stichting Burgerweeshuis Tiel, Ieders Museum, Stichting Jan Nieuwenhuyzen en Gelderland Herdenkt.

Galerij: klik op de foto voor een vergroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights