Bijeenkomst bij witte anjer perkje in Stadhuistuin Tiel op Nationale Veteranendag

Een plechtig moment zaterdagmiddag op de Nationale Veteranendag in de Stadhuistuin. De oudste veteraan M. van Gelder (95) mocht samen met burgemeester Hans Beenakker een speciale vlag hijsen bij het recent aangelegde witte anjer perkje. Van Gelder, van oorsprong uit Ophemert, heeft 4 jaar in Indië gediend. Door de corona maatregelen was er slechts een klein gezelschap aanwezig. Met de aanleg van dit perk – dat volgend jaar in bloei zal staan – eert de gemeente Tiel de 220 lokale veteranen uit Tiel en omstreken en spreekt zij haar waardering en respect uit voor hun inzet.

Initiatief vanuit gemeenteraad

Het witte anjerperk is een initiatief van de Tielse gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders omarmden een ingediende motie van harte en ging er direct mee aan de slag om de onthulling van het perk op 26 juni mogelijk te maken.

Nauw overleg veteranenverenigingen
De gemeente(raad) Tiel draagt de veteranen een warm hart toe. Daarom werd er in 2018 voor het eerst een lokale veteranenontmoeting georganiseerd. Ook dit jaar had de gemeente weer nauw overleg met de lokale veteranenverenigingen. Naar aanleiding daarvan werd besloten om de geplande ontmoeting dit jaar niet door te laten gaan. Elkaar ontmoeten staat centraal voor de veteranen en de gemeente. Maar juist dát is onder de huidige omstandigheden, op 1,5 meter afstand, nog niet goed mogelijk en ook niet verstandig. Volgend jaar op zaterdag 11 juni is er hopelijk weer een uitgebreide veteranendag.

Foto album. Klik op de foto voor een vergroting

Zie voor de video boodschap van burgemeester Hans Beenakker:

https://www.youtube.com/watch?v=f1cbSmH9NyY

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights