Koninklijke Onderscheiding voor 3 Tielenaren

De lintjesregen was dit jaar maar beperkt in Tiel. Gerard van Buuren, Gerrit Overdijk en Petro van Doorne kregen een koninklijke onderscheiding en zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maandagmorgen spelde burgemeester Beenakker de versierselen bij hen thuis op.

Gerard van Buuren (1936)

Gerard van Buuren heeft zijn hart verpand aan het technisch onderwijs. Jarenlang was hij naast zijn baan als leraar handvaardigheid betrokken bij het project toekomstpad van de Kamer van Koophandel. Doel was daarbij schoolverlaters te interesseren voor een loopbaan in de techniek. Sinds zijn pensionering is hij een van de drijvende krachten van de techniekwedstrijd. Een wedstrijd waarin leerlingen van groep acht van basisscholen uit heel het westelijke deel van het Rivierengebied in groepjes een werkstuk maken, waarbij zij op een breed technisch gebied kennis opdoen en wellicht gaan nadenken over een loopbaan in de technische sektor. Van Buuren zet zich daarnaast als lid van de bewonerscommissie al meer dan twintig jaar in voor de belangen van de huurders van woningcoporatie Thius (voorheen SCW).

 

Gerrit Overdijk (1952)

De heer Overdijk is vanaf 1975 in diverse bestuursfuncties acties geweest bij een aantal koren zoals het kerkkoor Deo Soli Gloria en het Tiels Madrigaalkoor. Verder was hij 12 jaar bestuurslid en trainer bij Scouting Regio Rivierenland en is hij ruim dertig jaar als vrijwilliger actief bij Scouting Phoenix Tiel. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van scouting Phoenix schreef hij een boek over de geschiedenis van de scouting in Tiel. Hij is naast zanger in diverse koren waaronder de ver buiten Tiel bekende bekende Scola Cantorum ook een enthousiast wandelaar. Vanuit die laatste hobby nam hij het initiatief voor het maken van het Lingepad en ontwierp hij zelf de route ban dit 100 kilometer lange pad van Leerdam naar Wyler (achter Nijmegen). Regelmatig controleert hij ook de routetekens van het Grote Rivierenpad van de stichting wandelnet. Tot slot is Overdijk vrijwilliger bij het regionaal archief en het Flipje en Streekmuseum en doet hij veel vrijwilligerswerk voor de rooms-katholieke kerkgemeenschap in Tiel.

 

 

 

 

 

Petro van Doorne (1957)

Als vrijwillig molenaar is hij vanaf 1993 actief geweest op diverse molens in Gelderland. Van 1996 tot 2011 was hij secretaris van het Gilde van Vrijwillige Molenaars Gelderland en vanaf 2012 is hij daarvan de voorzitter geweest. Hij is sinds 2000 vertegenwoordiger van afdeling Gelderland in het Nationale Gildebestuur en is sinds 2010 actief in het bestuur van de Stichting Vrienden van de Gelderse Molen die zo’n 200 molens actief houden. Regelmatig is hij examinator bij een examen voor vrijwillig molenaar, een opleiding van 2 jaar.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights