Week van de Psychiatrie in Tiel – deel 1 Mozaiëk Welzijn

De jaarlijkse week van de psychiatrie is dit jaar van 22 tot en met 26 maart. Ook in Tiel wordt daar weer aandacht aan besteed. In deze week bundelen een aantal organisaties die daar actief in zijn hun krachten. Het motto van de week is ‘betekenisvol meedoen’. De hele week zijn er dagelijks online activiteiten en informatieve bijeenkomsten. Onder de paraplu van Mozaïek Welzijn doen de volgende organisaties mee: Tiel Herstelt, RIBW DAC de Dolfijn, MEE Gelderse Poort, het Inloophuis, Ruimte voor Anders zijn, De Tielse Maatjes en Stadslandgoed de Franciscushof.

Mozaïek Welzijn Tiel
Een welzijnsorganisatie zoals Mozaïek verzorgt maatschappelijke activiteiten gericht op geestelijk en sociaal welbevinden. Zij strijden voor een samenleving waarin iedereen (zoveel mogelijk) zelfstandig kan zijn. Ze helpen mensen bij het bereiken van hun doelen. Hoe groot of klein die doelen ook zijn. Vaak is dit in opdracht van een gemeente, die immers tot taak heeft voor haar burgers te zorgen. Mozaïek helpt kwetsbare mensen in hun werkgebied, zoals ouderen, bij schulden, bij laaggeletterdheid, maar ook mantelzorgers en mensen met psychische problemen. Vanuit deze functie in de maatschappij is Mozaïek dan ook actief betrokken bij de Tielse Week van de Psychiatrie, wat voortvloeit uit een landelijk initiatief.

Programma
Het volledige programma van de Week van de Psychiatrie staat op de website van Mozaïek. Door corona is het een online-programma. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Op de website van Mozaïek Welzijn staan bij het programma links waarmee men zich kan aanmelden voor deelname. Hieronder geven wij een samenvatting:

maandag 22 maart 19:00-20:30 uur
Tiel Herstelt gaat online in gesprek over wat betekenisvol meedoen betekent.

Dinsdag 23 maart 14:00-15:00 uur
 
online workshop voor vrijwilligers uit Tiel die bij mensen thuiskomen. In deze workshop leren ze hoe ze met ander gedrag omgaan dan ze gewend zijn.

Woensdag 24 maart 10:00-11:30 uur
Joyce (ervaringssdeskundige) nodigt inwoners uit om naar haar verhaal te luisteren
.

Donderdag 25 maart 14:00-16:00 uur 
online workshop ‘Vreemd of anders’.

Vrijdag 26 maart 13:30-14:30 uur
online kennis maken met Tielse Maatjes.
 

Gedurende de week van de psychiatrie besteden wij op de Tielenaar elke dag aandacht aan één van de deelnemende organisaties.

Zie ook: www.mozaiekwelzijn.nl en

Het programma:
https://www.mozaiekwelzijn.nl/week-van-de-psychiatrie

 

Zelf iets schrijven over dit onderwerp, of over een ander onderwerp? Laat het ons weten, wellicht bent u onze volgende gast-redacteur.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights