Opschoondag in Tiel

Brief van Jasmijn

Jasmijn Huiting (10) uit Passewaaij gaat samen met haar ouders regelmatig wandelen over de Ophemertsedijk. Wat haar opviel was dat er er vaak veel zwerfafval ligt en maar 1 prullenbak aanwezig is. Reden voor haar om een mooie brief te schrijven welke naar het Stadhuis gestuurd zal worden om te vragen om daar wat aan te doen. Zaterdag was het op de eerste lentedag ook Opschoondag. Samen met haar ouders, broertje Koen (8), zusje Maud (6) en buurmeisje Anouk (8) trokken zij de wijk in om afval te ruimen en daarmee het goede voorbeeld te geven.

Opruimen in Kapel Avezaath

De bakfiets van Tiel Tip Top reed zaterdag door Kapel Avezaath.  Via een facebook pagina was de Opschoondag actie aangekondigd die van start ging bij de speeltuin.

Het landeljke thema is dit jaar: Wordt weer verliefd op je buurt! Doe mee en maak een opschoon-ommetje. Door corona zijn dit jaar geen grootschalige opruimacties georganiseerd.

 

Tielse Opschoonweek
Stichting Tiel Tip Top roept alle Tielse inwoners op om tijdens en na de Landelijke Opschoondag van 20 maart de komende week met een vuilniszak een ommetje te maken in ieders eigen buurt. Doe dit bijvoorbeeld met leden uit je eigen gezin of met een huisgenoot, want de veiligheid staat tijdens de coronacrisis natuurlijk voorop.

Voor iedereen die mee wil doen stelt Tiel Tip Top samen met Stichting Duurzaam Rivierenland een gratis opschoonpakket beschikbaar met handschoenen en vuilniszakken. Voor meer informatie en het aanvragen van een opschoonpakket: https://tieltiptop.nl/contact/

Afvalinzameling op de Waalkade
Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers gratis hun verzamelde zakken met zwerfafval kwijt kunnen zullen de vrijwilligers van Tiel Top Top op zaterdag 27 maart een corona-proof vuilstraat inrichten op de Waalkade in Tiel. De vuilstraat is gesitueerd aan de Veerweg 2 te Tiel en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

Zwerfafval inleveren is FlipPas-punten sparen
Tiel Tip Top heeft samen met de Gemeente Tiel en Ondernemersvereniging Hart van Tiel een werkbudget bijeengebracht om maar liefst 1000 ingezamelde zakken te waarderen met FlipPas-punten. Levert u op 27 maart namelijk een volle zak zwerfafval in dan ontvangt u 150 punten (€1,50) op uw FlipPas.

Tiel Tip Top Tompouces Actie
Stichting Tiel Tip Top werkt met haar vrijwilligerswerkgroep het hele jaar door aan ludieke beloningsacties voor opruimende inwoners. Tielse opruimers die op sociale media een leuke actiefoto delen met #TielTipTop kunnen wekelijks een heerlijke doos Tiel Tip Top Tompouces winnen. Tijdens de actieweek rondom de Landelijke Opschoondag slaan zij extra gebak in, dus pak je smartphone en laat zien dat je meedoet voor een schoner en socialer Tiel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights