Tiels team gaat toch de Dakar uitrijden

Zij vervolgen ‘hun’ Rally in de Experience!

We volgen het Tielse Team dat de Dakar in Saudi Arabië trotseert. Het blijft natuurlijk bijzonder dat Tiel daar vertegenwoordigd is! Het eerste deel van de monsterlijke tocht reden Gert-Jan van der Valk en Branco de Lange mee in de échte rally, vanwege tegenslag zetten zij vanaf het tweede deel van de tocht (na de rustdag) hun huzarenstukje voort in de Dakar Experience, dezelfde route en uitdaging maar zonder vermelding en podium, echter wel met de ervaring! We geven, indien mogelijk, een verslag van dag tot dag.

Zaterdag 9 januari (algemene rustdag)

Het team heeft de rustdag(en) benut om hun buggy weer klaar te maken voor de rest van de Dakar. Ze hebben veel onderdelen preventief vervangen en de hele kabelboom (bedrading) vervangen. Ze waren de hele dag druk met de nieuwe voorwielophanging, assen koppeling enzovoorts. Zondag de 10de beginnen zij aan de Dakar Experience. Dat is hetzelfde als de Dakar Rally, maar toch anders. De Dakar Experience gaat over dezelfde route als de Rally, dezelfde afstanden, spelregels enzovoorts. Het enige verschil is dat er geen ere-metaal is en geen podium aan het eind bij de finish. De Dakar Rally met ere-metaal én podium zit er helaas niet meer in omdat Gertjan en Branco op dag 5 (donderdag 7 januari) niet op tijd binnen gekomen zijn en een dag gemist hebben (vrijdag 8 januari). Wat ze nu moeten gaan trotseren is echter hetzelfde als de Rally, met dagresultaten en de mogelijkheid om te klimmen in de score. En daar gaan ze nu voor!

Maar net als bij de Rally lig je er bij de Experience ook gewoon uit als je niet op tijd binnenkomt en dan definitief (voor dit jaar althans). 

Het hele team laat weten dat ze er alles aan gaan doen om dat niet te laten gebeuren! Aldus Frans, Martijn, Steef, Branco en Gert-jan. 

Het is niet de eerste keer dat een Tiels Team meedoet aan de monster-rally. Dit Dakar-nieuws kwam tot stand met medewerking van Dakar-deskundige Eelco Bekker uit Tiel, die in 2016 en 2018 deelnam aan de rally samen met Sijbrand Booij.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights