Oplevering Zwembad Waalslag Tiel

Het nieuwe zwembad Waalslag in Tiel is zo goed als klaar. De bouwer, Wind Design & Build, heeft na ongeveer 1 jaar werken het zwembad opgeleverd aan de gemeente. De formele bijeenkomst op 15 december was in besloten kring ivm de corona maatregelen. Door de corona maatregelen is nog niet bekend wanneer er gezwommen kan worden. Oorspronkelijk zou dat 4 januari zijn.

video:

Fotoserie onder de tekst

Er is een tijdelijke ingang gemaakt, omdat pas na de sloop in januari 2021 van het oude zwembad, de nieuwe entree in gebruik genomen kan worden. Het oude zwembad Groenedaal dateert uit 1973. Het afsluitbare parkeerterrein moet nog worden aangelegd en krijgt een natuurvriendelijke inrichting. Als de planning goed gaat, is half april 2021 alles helemaal klaar. Dan is de oplevering van het hele project.

Een zwembad voor iedereen
Zwembad Waalslag heeft een wedstrijdbad met zes banen en springplankinstallatie. Vanaf de tribune kunnen toeschouwers de wedstrijden zien. Er is een bad voor de allerkleinsten en een bad van 15×10 mtr met beweegbare bodem voor doelgroepen. Bij dit bad is een speciale hellingbaan voor mensen met een lichamelijke beperking en een rolstoelwisselplek. Naast de hellingbaan is er ook een verplaatsbare mindervalidenlift geplaatst. Deze lift is eenvoudig aan de rand van het zwembad te plaatsen en daarmee kunnen de zwemmers door de badmeester eenvoudig het water in geholpen worden. Na het zwemmen kunnen de zwemmers ontspannen in de sauna, het stoombad of de whirlpool. Of nog even napraten met een drankje bij de bar.

Zwembad Waalslag en duurzaamheid
Aan het milieu is ook gedacht. Het nieuwe zwembad heeft geen gasaansluiting. De installaties maken alleen gebruik van elektriciteit. Op het dak liggen 384 zonnepanelen. Overal in het gebouw hangen energiezuinige LED lampen. Buiten het zwembad is veel ruimte voor groen en berging van regenwater bij hoosbuien.

klik op de foto voor een vergroting:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights