Nijmegenaar Ben van Hees voorgedragen als tijdelijk opvolger van wethouder Kreuk in Tiel

30 mei 2018 Ben van Hees (l) bij het ondertekenen van het coalitieakkoord.

De fractie van de Partij van de Burgers draagt Ben van Hees (70) voor als tijdelijke vervanger van wethouder Carla Kreuk, die door ziekte haar functie voor meerdere maanden tijdelijk moet neerleggen. De voordracht van Van Hees betekent vrijwel zeker dat hij tijdens de eerstkomende raadsvergadering op 16 december benoemd zal worden.

De nieuwe vervangend wethouder heeft 20 jaar ervaring als raadslid, waarvan 8 jaar voor D66 en 12 jaar voor de partij Voor Nijmegen.Nu en Stadspartij Nijmegen. Gedurende de raadsperiode 2014-2018 was hij wethouder voor de Stadspartij. Hij was toen portefeuillehouder Binnenstad, Cultuurhistorie en Evenementen. Na zijn wethouderschap bleef hij als fractieadviseur betrokken bij de Stadspartij. Hij was en is in zijn woonstad Nijmegen op verschillende terreinen maatschappelijk actief en verricht momenteel advieswerk.

In Tiel gaat hij de portefeuilles van mevrouw Kreuk waarnemen. Die bevinden zich vooral op sociaal-maatschappelijk en sportief terrein.

Ben van Hees studeerde na de middelbare school aan de Design Academy in Eindhoven en later aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Voor zijn werk in de gemeenteraad en voor zijn inzet voor de cultuurhistorie van Nijmegen werd hij in 2014 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Hij is een verwoed wandelaar, die naast de vierdaagse ook de bekende pelgrimroute naar Santiago de Compostella gelopen heeft.

Voor Ben van Hees is de Tielse politiek niet onbekend. In 2018 leidde hij de coalitieonderhandelingen in Tiel als onafhankelijk technisch voorzitter, die resulteerden in het huidige stadsbestuur.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights