Lampjesactie voor Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Met de jaarlijkse Lampjesactie wordt geld bij elkaar gebracht om meer kleur op de Intensieve Care aan te brengen middels natuurfoto’s op wanden en plafonds. De starthandeling, het ontsteken van de lampjes was vrijdagmiddag. Aan Wouter de Baat, voorzitter van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, de eer om samen met één van de lassers de stekkers in elkaar te steken.

video:

“De IC is dit jaar belangrijker geworden dan ooit tevoren”, zegt Laurens Verspuij, voorzitter van het Fruitcorso. “Wanneer je hier komt, zowel als patiënt of als bezoeker, is het fijn om gesteund te worden door een aangename sfeer. De witte muren onderstrepen waar je bent: in het ziekenhuis. Door de wanden en plafonds te voorzien van prachtige kleurrijke beelden, ontspan je meer. Wij, als evenement van kleur, vonden dat we juist dit jaar de actie wederom moesten steunen.”

Nu voor de negende maal wordt deze actie met een deel van een fruitcorsowagen gehouden. Omdat er afgelopen jaar geen corso is geweest hebben op initiatief van 4-Stromenland enkele lassers van corsowagen Maas en Waal, Maurik en Tiel een constructie met een appel en hart gemaakt, waarin de lichtjes branden. De wagen staat voor het ziekenhuis tot 1 maart 2021.

Voor 5 euro per lampje is de actie te steunen: https://vriendenvanzrt.nl/doneer/

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights