Heropening kiosk Corrie’s Coffee Corner op de Veemarkt Tiel

Corrie’s Coffee Corner, eindelijk!

Zaterdag 30 mei 2020 vond de officiële opening plaats van de kleine voormalige VVV kiosk aan de Veemarkt in Tiel. Onder toeziend oog van Corrie Op ’t Hof, de nieuwe uitbaatster, verrichte Arnoud Reijnen van Stichting Stadsherstel Tiel de officiële openingshandeling.

Video:

Coronacrisis

Vanwege de strenge maatregelen in verband met de coronacrisis besloot Corrie om niet te veel aandacht aan de opening te geven. Wel was haar trotse familie aanwezig, en natuurlijk ook haar man, Herman, met wie zij samen de kiosk gaat runnen. Verder waren er nog wat belangstellenden aanwezig van de partijen die betrokken waren bij de renovatie én bij de redding van de kleine kiosk, zoals vertegenwoordigers van de Tielse Oudheidkamer, de Vree en Sliepen, die de bouw verzorgde, de Stichting Waardevol Tiel en de Stichting Stadsherstel Tiel. Arnoud Reijnen is voorzitter van de twee laatstgenoemde stichtingen, alle lof voor het goede werk dat zij hiermee verricht hebben.

Wederopbouw
De kleine kiosk dreigde gesloopt te worden. Dat terwijl het een symbool van de wederopbouw van Tiel na de 2e Wereldoorlog is. Het pandje is gebouwd in 1952 en heeft ooit dienst gedaan als VVV-kantoortje, bloemenkiosk, broodjeszaak en snackbar. Na jarenlange leegstand is het pandje nu volledig gerenoveerd en feitelijk in zijn oude luister terug gebracht. De originele bouwtekening was immers nog voorhanden in het Regionaal Archief. Zelfs de bank aan de zijkant is weer terug. Stadsherstel nam de kosten van de verbouwing voor zijn rekening. De inrichting van de binnenkant werd door de nieuwe uitbaters zelf gedaan. Kosten nog moeite zijn gespaard, alles ziet er professioneel en piekfijn uit.

Loketverkoop
Herman en Corrie staan al 42 jaar aan de overkant van de kiosk met hun oliebollenkraam. Al die jaren keken ze uit op het pandje. Corrie heeft het altijd een leuk plekje gevonden. Toen zij hoorde dat er een uitbater voor gezocht werd met een horecabestemming heeft zij zich gemeld. Het echtpaar heeft er nu een vier-seizoenen-winkel met loketverkoop. Het zaakje heet ‘Corrie’s Coffee Corner and more’. De naam zegt het al, men kan er terecht voor een lekkere koffie, maar natuurlijk ook voor de vertrouwde oliebol en nog veel meer lekkernijen. De toevoeging ‘and more’ staat voor Weense donuts, churros, wafels, hartige en zoete crépes, uiteraard fruit uit de streek en in de zomer ijs. Maar ook voor allerlei andere dranken zoals bijvoorbeeld vers geperste jus d’orange.

Schilderachtig
Het is een mooi gezicht de schilderachtige kiosk weer in zijn glorie te zien, met de stadsgracht en het park op de achtergrond. Het is een compliment voor iedereen die zich verzette tegen de sloop. Wij wensen Corrie en Herman veel succes met hun bijzondere dagzaak!

zie voor de start van de renovatie:  https://detielenaar.nl/nieuws/2019/07/restauratie-vvv-kantoortje-tiel-begint/

het onderzoek in de kiosk:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/06/onderzoek-van-voormalige-vvv-kiosk-tiel/

aanbieden rapport:  https://detielenaar.nl/historie/2018/02/rapport-restauratie-vvv-kiosk-tiel/

klikken op de foto voor een grote afbeelding.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights