Flinke gift voor actie ‘Zorg voor Tiel’

Begin mei is ondernemersvereniging Hart van Tiel een crowdfunding actie gestart om de zorgmedewerkers die in verband met de Covid 19 epidemie keihard en veel meer hebben moeten werken een cadeau te geven. Gisteren stond de teller op 26.000 euro. Een gift van 10.000 euro van het Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis bracht de stand vandaag op 36.000 euro.

“Een heel mooi bedrag”, zei voorzitter Margriet van Heesch. Ontzettend bedankt. Dat telt mooi aan. Ik wil ook graag al die andere gulle gevers, die een gift overgemaakt hebben heel hartelijk danken. ” Margriet hoopt niettemin dat er nog vele giften zullen volgen. Tot 1 juni kan iedereen nog doneren door een bijdrage overmaken via ideal of een handmatige overboeking op IBAN NL59 RABO 0362 9096 52 t.n.v. Vereniging Hart van Tiel. Van Heesch: “We hebben hoog ingezet door als streefbedrag 100.000 euro te noemen. Dat lijkt heel veel maar er zijn in Tiel meer dan 3000 mensen die zich vanuit hun zorgfunctie ontzettend hebben ingespannen. Ik hoop dat we toch nog in de buurt van ons streefbedrag komen. Daarom hebben we de actie verlengd tot en met 1 juni. Eerder ontving Margriet al een overboeking van de Rabobank van 5000 euro, ook enkele bedrijven hebben mooie bedragen overgemaakt. Ze hoopt dat naast inwoners van Tiel en de regio nog meer bedrijven hun checkboek zullen pakken. “Iedere zorgverlener die daar voor in aanmerking komt, krijgt strak een voucher, die hij of zij bij een aantal winkels en horecabedrijven kan besteden. Het mes snijd dan aan twee kanten want ook de winkeliers en horecamensen hebben het heel moeilijk gehad.”

Bij de uitreiking van de check van het ‘Gasthuis’, op gepaste afstand in de voortuin van verzorgingshuis Walstede, zorgde mede-initiatiefnemer en voorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, Wouter Baat, na de oproep van Van Heesch direct al voor een verrassing. Hij bood namens de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland een check van 2500 euro aan.

Bij corona denkt iedereen in eerste instantie aan de medewerkers van de intensive care-afdeling van het ziekenhuis. Dat is logisch maar er hebben op veel meer plekken mensen keihard met hart en ziel gewerkt. Zo waren er in het ziekenhuis en de verzorgingshuizen, doordat iedereen met griepachtige verschijnselen thuis moest blijven, minder mensen dan normaal. Ook moesten er allerlei tijdrovende maatregelen getroffen worden. Patiënten en bewoners hadden door het wegvallen van bezoek veel meer aandacht nodig en ook de kleine karweitjes die bezoekers min of meer vanzelf verrichten, moest nu door het verplegend en verzorgend personeel gebeuren. Ook de thuiszorgmedewerkers moeten we overigens niet vergeten.

Ziekenverzorgster Petra Huijgen en zorgmanager Nicole van der Sluis van verzorgingshuis Walstede vertelden dat ze een heel zware tijd achter de rug hadden. “Nu kunnen we even een klein beetje op adem komen, maar we hebben wel zorgen voor de komende vakantieperiode. Dan wordt het een hele toer om het rooster rond te krijgen. Laten we hopen dat de huidige dalende tendens in het aantal besmettingen aanhoudt. Nicole, die buiten Tiel woont, hoorde pas vandaag van de actie. “Ik was erg verrast. Het is heel bijzonder. We hebben trouwens veel attenties vanuit Tiel gehad. Verschillende winkeliers bezorgden bloemen en andere geschenken voor bewoners en medewerkers. Het was werkelijk hartverwarmend.”

zie: https://hartvoortiel.nl/

en: https://stichting-obmv.nl/over-obmv/

Tiel, 26 mei 2020
Waardecheque van 10.000,= euro van Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis voor het project Hart voor Tiel.
Op de voorgrond Frits van Es, voorzitter bestuur Stichting Oud Burger Mannen en Vrouwenhuis, Margriet van Heesch, voorzitter Hart van Tiel en daarachter Wouter de Baat van Stichting vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, Joke Seewalt, Yvonne Son-Stolk, Ad Duquesnoy van Oud Burger Mannen en Vrouwenhuis samen met Petra Huijgen, ziekenverzorgster en Nicole van der Sluis, zorgmanager Walstede.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights