Zingen Voor Je Leven in het ziekenhuis

De verwenmiddag voor vrouwen die borstkanker hadden of hebben, in de Judithzaal van Ziekenhuis Rivierenland, had deze week een bijzondere deelnemer: het koor Zingen Voor Je Leven, dat zijn basis heeft in het Toon Hermans Huis Tiel. Op maandag 11 november was het koor onderdeel van een uitgebreid programma.

Bezoekers kregen informatie over leefstijl en persoonlijke verzorging na de behandeling van kanker. Er waren kraampjes met informatie over over huidtherapie, voeding, kleurenanalyse en nagelverzorging. Verder waren er workshops, waarvan het koor er eentje gaf, en waren er gezonde en voedzame hapjes te proeven. Ontspanningsoefeningen, yoga en hoe je weer je draai vindt in het leven maakten deel uit van het programma. Verder workshops onder begeleiding van medewerkers van het ziekenhuis.

Het koor Zingen Voor Je Leven bestaat al enige tijd. Het staat onder leiding van leiding van Annet Vervoort, met muzikale begeleiding van Pieter Geleijns. Medeoprichters Co en Lia Rust vertellen: “We zijn beide behandeld voor kanker en kwamen zo met het Toon Hermans Huis in Tiel in aanraking. Het koor is één van de vele activiteiten in het Huis, je kunt er onder meer schilderen, handwerken, breien of fitnessen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Drie dagen per week is er een huiskamer in het pand aan de Lingedijk, waar je wordt verwend, je verhaal kwijt kunt en gewoon heel veel liefde en begrip van de gastvrouwen en –heren ontvangt. Je voelt je er heel welkom. Er komen ex-patiënten, maar ook partners. Onder begeleiding van een stemcoach maak je al zingend je hoofd leeg. We studeren vanalles in: van mantra’s tot populairder koorwerk. Het koor treedt ook buiten het Huis op, zo zijn we regelmatig bij de informatieavonden die het Huis verzorgt bij organisaties en verenigingen, maar we gaan ook naar de landelijke dagen van dit soort koren, of treden op in schouwburgen. We zijn op 30 november te horen in het Tielse cultuurgebouw Zinder.”

Toon Hermans Huis Tiel:  http://www.thht.nl/

Kanker in Beeld:  https://www.kankerinbeeld.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights